Advokati podneli dokaze na sudu: Otkriveno kada je Đoković imao koronu

Novak Đoković bio je zaražen kovidom 16. decembra 2021. godine, pre oko samo 20 dana, piše u dokumentima koji su priložili njegovi advokati u sudu, a na osnovu kojih je dobio medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju.

Foto: screenshot/facebook.com/KK Crvena zvezda

Utisak je da bi to moglo da promeni tok i pomogne najboljem srpskom teniseru da “pobedi” na sudu.

– Datum prvog pozitivnog PCR kovid testa bio je 16. decembar – kažu advokati Novaka Đokovića.

Novak Đoković je iz Dubaija u Melburn stigao kako bi se takmičio na Australijan openu na osnovu medicinskog izuzeća koje mu je dodeljeno od strane dva nezavisna tela. Činilo se da je to dovoljno za učestvovanje na grend slemu, preležan kovid nakon 31. jula 2021, što se ipak nije tako ispostavilo.

Otkriveno je kako su organizatori Australijan open pogrešili, odnosno nisu informisali tenisere o promenama koje je uvela Federalna vlada u novembru, a koja je tada “povukla” ove članove iz svog pravilnika.

Ono što je takođe problem jeste što još uvek na sajtu Vlade Viktorije piše kako teniseri mogu da dobiju izuzeće ukoliko su u poslednjih šest meseci preležali korona virus ili ga imaju u trenutku kada su želeli da prime vakcinu protiv kovida, prenosi “Blic”.

Najbolji teniser sveta je trenutno u migrantskom hotelu, odlučeno je da će biti deportovan na šta se Đoković žalio i sud Viktorije će konačnu odluku doneti prekosutra.