AGASI DOBIJA POJAČANJE: Novak planira dovođenje još jednog LEGENDARNOG ASA!

Novak Đoković
print screen/you tube.com/Federico Farcomeni

Novi trener srpskog asa Andre Agasi, neće biti u prilici da u stopu prati Đokovića. Zbog toga je Novak odlučio da angažuje još jednog trenera.

 

– Dogovor mora da aminuje Agasi, glavni trener, i da se novi čovek u stručnom štabu uklapa u našu tenisku i životnu viziju. Moramo obojica da budemo saglasni… To bi trebalo da bude neko ko je kao igrač imao iskustva na vrhunskom nivou. Već smo obavili jedan razgovor, voleo bih da bude mlađi jer mi takva energija daje više inspiracije – rekao je Đoković srpskim izveštačima sa Rolan Garosa.

Đoković je naglasio da prema Srbiji oseća bezuslovnu ljubav i da se raduje svaki put kada se vrati u svoju zemlju.

– Srbija ne mora, niti treba bilo šta da mi da, moj odnos prema njoj i ljudima ne zavisi od toga. U Srbiji sam rođen i njoj pripadam, svaki put kada se vratim osetim “leptiriće” u stomaku. Nisam toliko često u Srbiji zbog čestih putovanja, ali kod kuće je poseban osećaj. Nisu mi potrebni škola, spomenik, iako veoma cenim to što je avion nazvan po meni i što imam poštansku marku – rekao je Đoković.

On je priznao da je vegetarijanac i da ne jede meso još od avgusta 2015. godine (osvojio 11. titula od tada za 10 meseci), ali da je to privuklio pažnju tek kada su počeli rezultati kakvi se ne očekuju.

– Ishrana mi je uglavnom bazirana na biljnoj osnovi, s tim što jedem ribu i jaja. U biljnoj hrani ima dosta izvora proteina, iako mnogi znaju samo za meso, koje je u našoj kulturi nezaobilazna namirnica. Imam svoje razloge što ne jedem meso od 2015. godine, što etičke, što zdravstvene. Ne želim uopšte da se vraćam na meso niti da podležem tom pritisku – zaključio je Đoković.