Agasi: Kei može da dobija Novaka!

Legendarni američki teniser Andre Agasi kaže će Kei Nišikori postati Gren slem šampion.

“Na US openu ga je jedna pobeda delila od trofeja. Verovatno je najveći razlog što nije uzeo titulu to što se umorio mnogo tokom turnira, ponekad jednostavno nema sreće. Za mene nema sumnje da on može da osvoji Gren slem titulu”, rekao je Agasi, koji je osvojio osam najvećih trofeja.

“Očigledno je da je Kei to sebi postavio kao cilj – sa gledišta talenta, sposoban je da osvoji Gren slem trofej. Igra dinamično i neverovatno je brz”, dodao je Amerikanac posle revijalnog meča sa Keijem u Tokiju.

Agasi veruje da Nišikori ima oružja da pobeđuje Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

“Pobedio je Đokovića na putu do finala US opena – ako je uradio to jednom, može to da učini ponovo”, rekao je Agasi i dodao da će Nišikori biti među prvima kada se bude pravila smena generacija.

“Pozicionirao se dobro kako bi on bio taj koji će da uskoči. On je jedan od retkih tenisera koje bih platio da gledam, toliko je dobar”.

Na kraju je Agasi upozorio Nišikorija da mora da pazi na svoje telo kako bi ostao zdrav tokom cele godine.

“U tenisu ne moraš da igraš sjajno – moraš sam da igraš bolje od jedne osobe. Kei može da igra sjajno i kad ne mora, što je dobra stvar. Ali mentalno je mnogo akše da igraš taman koliko je potrebno. To pomaže dugotrajnosti – mentalno, emotivno i fizički”, zaključio je Agasi.