Agresivna Čehinja izbacila Anu Ivanović

Izgubivši od Čehinje Luis Sarafove 2:0, po setovima 6:3,6;3. Ana Ivanović nije uspela da se plasira u osminu finala Rolan Garosa.

Nakon meča koji je traja nešto više od sat vremena, naša teniserka Ana Ivanović nije uspela da se kvalifikuje za osminu finala Rolan Garosa. Izgubivši od agresivne Čehinje.

Tok meča:

Početak meča ličio je na borbu ‘Titana’.Čehinja je startovala vrlo agresivno,ali je naša teniserka pokazala staloženost. Ana je u drugom gemu propustila dve vezane brejk šanse.

Kao i uvek neugodna, Safarova je pružila žestok otpor i sprečila  Anu da dođe do brejka u drugom gemu, pa je nakon šest odigranih 3:3. Safarova dolazi do prilike i oduzima servis, drugu priliku je iskoristila i zatim došla do  5:3.

Osvojivši prvi set, Čehinja stiče samopouzdanje i sigurnom igrom počela drugu deonicu, ali posle četiri njena uzastopna gema, Ana je veže četiri poena na  servise, time prekinuvši nalet protivnice i izjednačivši na 1:1 u drugom setu.

Dobivši malo na samopouzdanju, Ivanovićeva je krenula agresivnije, došavši do šanse za oduzimanje Safarovinog servis-gema, a ta propuštena šansa kažnjena je rezultatom 1:3 u korist  Čehinje, koja je nastavila da svoje prilike za brejk koristi pravovremeno.

Ovo je jedan od uzbudljivijih mečeva, u jednom trenutku je Safarova vodila, a u drugom Ana imala brejk loptu, iskoristivši jednu u drugom setu.

I baš kad je došla nada da će se Ana podići, došlo je do pada. Safarova je “oduzela” Ivanovićevoj njene servise, došavši ubrzo do rezultata  5:2.

U osmom gemu Ana je spasila jednu meč loptu, dobila je taj gem i prebacila pritisak na rivalku. Safarova je bez vrećih problema ostvarila važnu pobedu.