Ako ste se pitali: Evo zašto je Boban Marjanović dobar deo meča presedeo na klupi

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nadigrali su Partizan u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige, a mnogi su se pitali zašto centar crveno-belih Boban Marjanović dugo nije ulazio u igru.

 

– Sve je to taktička zamisao, vidite i sami da je urodilo plodom. U sredu će biti još teža utakmica, moramo dobro da se spremimo opet. Oni odlično igraju – kratko je odgovarao na pitanja novinara ponajbolji igrač Zvezde ove sezone.

Kapiten domaćeg tima Luka Mitrović bio je prezadovoljan načinom na koji se situacija odvijala, a posebno je pohvalio saigrača Nikolu Kalinića.

– Znači nam pobeda pred našim navijačima. Mislim da smo spremni da igramo u ritmu dan za danom, ovo je savršen način da se započne serija. Nema tajni između Zvezde i Partizana, u tom taktičkom smislu neće biti iznenađenja. Oni će se sigurno mobilisati nakon poraza. Ključ za utakmicu je ista igra i odbrani i malo pametniji napad. U onom periodu kada je napad zakazao, Kalina je pogodio par izuzetno bitnih šuteva, i to je najbitnije – da se nadovezujemo jedni na druge – završio je Mitrović.

Naredni meč je na programu u sredu od 21 sat, a crveno-beli su ponovo domaćini.