Akojon: Najviše mi pomažu Saša i Dragan, navijači su neverovatni

Novi plejmejker Partizana Džoš Akojon odigrao je prvu utakmicu u crno-belom dresu protiv Zadra. Publika je ostala oduševljena, kao i sam Akojon koji je bio najefikasniji pojedinac u pobedničkom taboru.

 

Trener Vujošević je Akojonu ukazao priliku odmah u prvoj petorci, a za 13 minuta na parketu je stigao da ubaci 16 poena.

Osećam se dobro. Bio sam umoran na startu. Pomogli su mi saigrači i publika da prevaziđem to. Biće stvarno zabavno igrati ovde. Drago mi je da smo pobedili, ali nas čeka vrlo važna utakmica u nedelju. Moramo da pobedimo kako bi obezbedili što bolju poziciju za plej-of. Na nama je da odigramo i spremimmo se što bolje – rekao je Akojon.

Partizanova publika je ponovo ispunila Pionir do poslednjeg mesta u 25. kolu ABA lige, a najviše oduševljenja izazvali su koševi novog uzdanika trenera Vujoševića.

Ovo je najbolja publika pred kojom sam igrao. Energiju koju prenesu na igrača na parketu je neverovatna. To nikada nisam doživeo. Kada sam šutnuo prvi put pomislio sam da će publika poludeti ako uđe u koš, na sreću je ušla, a i publika je poludela. Bilo je dobro – s osmehom je dodao Akojon.

Novi Igrač Partizana otkrio je kako se adaptirao za ovaj kratak period koliko je proveo u taboru šampiona Srbije.

Pomogli su mi saigrači dosta u ovom periodu od kada sam došao. Saša, Milan, Dragan, pričali su mi da se opustim. Stvarno mi je to pomoglo. Svi su sjajni – zaključio je Akojon.