Alba se istrošila protiv Makabija: Sjajni Nemanja Aleksandrov vodio Oldenburg do pobede

Košarkaši Oldenburga napravili su veliko iznenađenje trijumfom nad Albom u Berlinu sa 89:83 u 22. kolu Bundeslige, a zapažen je bio Nemanja Aleksandrov.

Oldenburg je napravio iznenađenje i trijumfovao u prestonici rezultatom 89:83, zahvaljujući fantastičnoj igri u trećoj četvrtini koju su dobili sa 34:16.

Nemanja Aleksandrov je bio jedan od najboljih u pobedi svoje ekipe, ubacio je 15 poena, uz to je imao 5 skokova, po jednu blokadu i asistenciju.

Jedini efikasniji od srpskog krilno centra bio je Kramer koji je ubacio 18, mada je čak 12 postigao sa penala koje je šutirao stoprocentno.

Kod Albe najraspoloženiji Hemonds i Renfro sa po 17 poena, najbolji igrač čete Saše Obradovića, Džamal MekKlin, nije imao svoj dan i meč je završio sa, za njega skromnih 7 poena.

Razloge poraza treba tražiti u istrošenosti nakon pobede nad aktuelnim šampionom Evrope Makabijem u sred Tel Aviva u 7. kolu Top 16 faze Evrolige.

Ovim porazom, Alba je izgubila lidersku poziciju, preuzeo ju je Brose Baskets. Obe ekipe imaju skor 19/3, ali gledaju se međusobni dueli.

Bajern Minhen je treći sa pobedom manje, izabranici Karija Pešića su juče bili silni u svom ‘Audi domu’ protiv Ludvigsburga, blistao je Duško Savanović, a zapažen učinak imali su i Vladimir Štimac i Vasilije Micić.

Oldenburg je šesti na tabeli Beko-Bundeslige.