Albanac sa Kosova novi trener Mitroviću i Milivojeviću

Jon van den Brom razrešen dužnosti, a njegov dosadašnji pomoćnik Besnik Hasi biće trener do kraja sezone.

Dalje više nije moglo. Uprava Anderlehta odlučila je da dosadašnjem treneru Jonu van den Bromu uruči otkaz i tako prekine agoniju koja traje od samog starta sezone. Aktuelni šampion Belgije će u plej-of fazu takmičenja u Pro ligi ući sa najverovatnije 12 bodova zaostatka u odnosu na vodeći Standard, pa je jasno da će Kraljevski klub teško uspeti da odbrani titulu.

A baš kao što je bilo i najavljivano, ekipu će do kraja sezone voditi njegov dosadašnji pomoćnik i bivši kapiten Anderlehta, 42-godišnji Besnik Hasi.

Ovo će biti prvi angažman za stratega rođenog u Đakovici, a ako se bude pokazao kako treba, vrlo je moguće da će ostati na klupi i naredne sezone.

– Ovo je jako težak momenat za mene, pošto ni jednog trenutka nisam želeo da odustanem od svog puta. Želeo sam da izvučem maksimum iz svakog igrača i ove grupe i siguran sam da ova generacija ima talenta za vrhunske uspehe. Velika je šteta što nisam uspeo da dovršim ono što sam počeo, ali to je fudbal – rekao je Van den Brom, koji je potom ishvalio naslednika:

– Besnik Hasi zna kompletnu strukturu kluba. Mi smo jedna velika porodica i siguran sam da će on imati snage i umeća da ‘protrese’ ekipu i podigne je za izazove koji predstoje.

S druge strane, Hasi ističe da spreman čeka svoj prvi trenerski angažman.

– Jedno je jasno. Želim da stvorim jak Anderleht, da vratim balans u ekipu – kratko je poručio bivši reprezentativac Albanije.

Anderleht sada čeka meč sa Ostendeom u poslednjem kolu ligaškog dela, a zatim kreće i plej-of.