Albanci daju i po 200 evra za kartu za meč Srbija – Albanija

Albanci odbijaju svaki predlog FS Srbije, a poslednji u nizu bio je da pošalju spisak imena navijača koji će se 14. oktobra naći na stadionu Partizana. Tim potezom Albanci pokušavaju da omoguće svojim pristalicama iz ostalih zemalja da neometano kupuju ulaznice od tapkaroša, a koliko interesovanje vlada, najbolje govori podatak da je samo u Preševu već planulo 500 karata.

Gostujući fanovi neće moći da uđu bez pasoša na meč Srbija – Albanija, ali navijači sa Kosova kupuju karte na crno.

Među navijačima reprezentacije Albanije vlada ogromno interesovanje za utakmicu protiv Srbije u Beogradu, pa fanovi „crnih orlova” ne žale novac da od srpskih tapkaroša nabave dragoceno parče papira!

Kako se bliži kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, provokacije od FS Albanije dostigle su tačku usijanja.

Kosovska štampa prognozira da će „crni orlovi” imati podršku više od 2.000 navijača, od kojih će većina biti sa KiM, gde fanovi daju i po 200 evra za ulaznicu za meč protiv Srbije.

Naš savez je, prema pravilima UEFA, obezbedio gostima iz Albanije pet procenta od ukupnog broja ulaznica, tačnije 1.125 karata.

FSS je smanjio kapacitet stadiona Partizana i pokušao da rigoroznim proverama spreči dolazak navijača koji nisu državljani Albanije. Ali čelnici gostujuće reprezentacije ignorišu ovaj zahtev, a navijači sa Kosova su ubeđeni da će ući na stadion. Za to vreme nekolicina Srba zaradiće priličnu sumu novca tapkajući karte Albancima sa Kosova pošto su cene ulaznica 300, 800 i 1.000 dinara.