ALBANCI TRAŽE KAZNE: Sprske odbojkašice odbila da igraju sa…

Odbojkaši Srbije nisu se pojavili na meču protiv tzv. Kosova na kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo u konkurenciji do 18 godina.

Pixabay

Meč je trebalo da se igra u Strumici, u Severnoj Makedoniji i ekipa Srbije, prema pisanju Kohe nije htela da igra taj meč.

Zbog toga se na zvaničnom sajtu CEV navodi da je ekipa iz južne srpske pokrajine dobila meč službenim rezultatom 3:0.

Odbojkaši tima sa područja Kosova i Metohije gde su Albanci jednostrano proglasili nezavisnost 2008. godine, rangirani su na petom mestu u kvalifikacijama na Balkanu.

Mediji na albanskom jeziku navode da je obrazloženje srpskog tima da je devet igrača imalo temperaturu, dok se piše i da će kosovski Albanci tražiti kaznu za reprezentaciju Srbije.

Na zvaničnom sajtu Odbojkaškog saveza naše zemlje se nisu oglašavali o ovoj situaciji. Poznato je da Srbija ne priznaje Kosovo kao državu i da je na KiM pre 25 godina teroristička organizacija OVK dejstvovala ubijajući srpske civile i policajce i ostalo nealbansko stanovništvo.

Nakon toga je došlo do intervencije NATO pakta i bombardovanja Jugoslavije posle kog su se vojska i policija naše zemlje povukle sa područja pokrajine KiM.