Albanski fudbaleri: Atmosfera je ličila na ratnu zonu! Huligani ispred tebe, a nema ko da te brani

Fudbaleri Albanije Elseid Hisaj i Etrit Beriša rekli su da je meč njihove reprezentacije i Srbije ličio na ratnu zonu.

– Ono što se dogodilo bilo je neočekivano. Takve utakmice visokog rizika ne treba da se igraju na stadionu bez zaštite. Bilo je neverovatno videti huligana ispred sebe tokom utakmice, a da nikog nema da te brani. Ja sam dobro, ali svi smo tužni zbog onoga što se dogodilo – rekao je Hisaj za italijanske medije.

– Pre utakmice smo znali da će nas cela nacija gledati u tom veoma važnom meču. Atmosfera je ličila na ratnu zonu – rekao je Beriša.

Evropska fudbalska unija (UEFA) bi u četvrtak trebalo da donese odluku povodom prekida susreta na stadionu Partizana.

Delegat meča Heri Bin iz Holandije je nakon utakmice saopštio da će on i specijalni posmatrač za bezbednost poslati izveštaje UEFA, a da je odluka na Disciplinskoj komisiji.

Meč na stadionu Partizana prekinuta je nakon skandalozne provokacije albanskih navijača, zbog opšteg meteža na terenu i tuče koja je usledila.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović je nakon meča ispred saigrača saopštio da su oni hteli da igraju, ali da su Albanci odbili.

Dron koji je nosio pomenutu zastavu su nakon meča navodno krili igrači Albanije u svlačionici, mada se na slikama jasno vidi da ga za sobom vuče jedan od navijača koji je utrčao na teren, a među kojima je bio i ozloglašeni Ivan Bogdanov.

Albanski reprezentativci su tokom noći dočekani kao heroji u Tirani, a tokom večeri su slavili i Albanci slavili i na ulicama Prištine.