Alegri kritikovao Vlahovića posle remija sa Atalantom: “Ne sme to sebi da dozvoli”

Trener Juventusa Masimilijano Alegri priznao je da ne veruje da Juventus može do "Skudeta" ove sezone.

Foto: screenshot/youtube.com/Serie A

Torinezi su u nedelju uveče remizirali protiv Atalante u Bergamu rezultatom 1:1 i sačuvali poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

– Bila bi šteta da smo izgubili, jer smo stvarno igrali dobro. Ali, napravili smo mnogo grešaka u napadu. A onda je bilo i ona tri minuta “terora” u odbrani, kada smo olako izgubili dve lopte, pa nas je De Liht spasao svojim požrtvovanjem. U drugom poluvremenu smo mili dobri, ma i u prvom smo bili, a tehnički posmatrano meč je bio prilično zadovoljavajuć. Ja sam se još i zabavljao na klupi, bar do trenutka dok nismo počeli da gubimo. Ekipa je verovala do kraja, a Danilo dao prelep gol. Bilo nam je važno da nastavimo niz pozitivnih rezultata, pa se ovaj bod, osvojen protiv direktnog konkurenta, može nazvati važnim – istakao je Alegri.

Alegri se osvrnuo na žuti karton iznerviranog Dušana Vlahovića koji je vodio velike duele sa Demiralom, štoperom Atalante.

– Mora da nauči da ne sme sebi da dozvoli nervozu kada se određene stvari koje je zamislio ne ostvare na terenu – rekao je Alegri posle meča, dodajući:

– Ali, ima tek 22 godine, mlad je… – konstatuje Alegri.

Uprkos skupo plaćenom transferu Dušana Vlahovića i boljim igrama “stare dame” u poslednje vreme, italijanski stručnjak smatra da će titulu ponovo podići Inter.

Prvi je trenutno Milan sa 55 bodova, jednim više i utakmicom više od Intera. Napoli na trećem mestu ima 53 boda, a Juventus kao četvrti ima 46.

– Ko će osvojiti prvenstvo? Inter. Imaju najjači tim uz sve poštovanje Milanu i Napoliju. Trenutno su bolji od nas, najviše zahvaljujući tome što smo na otvaranju sezone izgubili dosta bodova – rekao je Alegri.

Do kraja je ostalo još 13 kola, dakle, 39 bodova je u opticaju i dosta međusobnih duela timova iz vrha, ali Alegri se već sada, praktično, predao.

– Da imamo barem četiri boda više, imali bismo pravu zabavu na vrhu – poručio je Alegri.