Aleks Marić želja Partizana: Iskusni centar ponovo oblači crno-beli dres?

Beogradski mediji spekulišu da bi australijski centar Aleks Marić mogao da pojača Partizan u nastavku sezone. Na taj način, iskusni centar nosio bi dres srpskog šampiona po drugi put u karijeri...

Marić je u nedelju postao slobodan igrač, pošto je raskinuo ugovor sa turskim Galatasarajem.

Ove sezone već se pominjalo da bi australijski centar srpskih korena mogao da zaigra za četu Duška Vujoševića, i to posle odlaska iz Makabija, ali je Marić potpisao za Galatasaraj. Međutim, naredne nedelje prekaljenom centru ističe drugi kratkoročni ugovor koji ima ove sezone, pa je sada priča o povratku u Humsku daleko realnija. Prema, nezvaničnim saznanjima „Mozzasrtsporta”, obostrana želja postoji, ali je za sada sve samo u domenu priče.

Trener Galatasaraja Ergin Ataman nedavno je otkrio da klub neće produžavati saradnju sa Marićem, a s obzirom da je Partizanu preko potreban centar, miljenik Grobara bi mogao vrlo lako da se odluči da ponovo zaigra za voljeni klub.

Aleks Marić je dres Partizana nosio u sezoni 2009/10, jednoj od najboljih u novijoj klupskoj istoriji. Crno-beli su tada osvojili triplu krunu (Jadranska liga, Kup Radivoja Koraća, Superliga Srbije), a kao šlag na tortu došao je Fajnal for u Parizu, gde je Partizanu mesto u finalu promaklo u triler završnici susreta sa Olimpijakosom.

Marić je u tom periodu od gotovo anonimnog igrača postao jedan od najtraženijih igrača Evrope i zvanično najkorisniji igrač Evrolige.