Aleksandar Janković: Rad se bori za goli život u prvenstvu

Subotnjim duelom protiv kragujevačkog Radničkog 1923, banjički superligaš započinje serijal mečeva u kome traži rezultat koji će ga usmeriti ka bezbednijim tabelarnim mestima.

– Borimo se za goli život, pred nama su još teži zahtevi od onih u prethodnom ciklusu. Pred igrače nikada nisam stavljao imperativ pobede, već tražim da se borimo, da pobedimo sebe i da posle utakmice možemo da se pogledamo u ogledalo na dostojan način – rekao je strateg Rada Aleksandar Janković.
Kragujevčani u utakmicu sa Radom ulazi predvođen novim trenerom Predragom Ristanovićem koji je na klupi zamenio nekadašnjeg šefa struke “građevinara”, Radmila Ivančevića.
– Radnički je nezgodan protivnik sa mnogo ambicija, ekipa ima mnogo kvalitetnih individualaca. Novi trener može da dovede ekipu i do pozitivne i do negativne reakcije. Pozitivno je to što će se igrači maksimalno zalagati na terenu, jer će želeti da se dokažu, a negativno je što nisu navikli na njegov sistem rada. To je mač sa dve oštrice. Jedno čime se zadovoljavamo su tri boda, a u nekom slučaju može i jedan – istakao je Janković.

“Građevinari” su u prolećne četiri utakmice osvojili četiri boda…
– Mislim da je individualni kvalitet mojih igrača došao do izražaja jer smo bili efikasni i uspeli smo da pobedimo sebe. Predstoji nam teži period, jer se očekuje da osvajamo bodove. Radnički će sigurno sa novim trenerom pokušati da dođe do bodova protiv poslednjeplasirane ekipe na tabeli, ali mi ćemo učiniti sve da to ne bude tako – sa jasnim optimizmom je završio svoja očekivanja pred duel u Kragujevcu, rukovodilac stručnog štaba Rada, Aleksandar Janković.

Utakmica između Radničkog 1923 i Rada je zakazana za subotu od 14:30, a fudbalska ekspedicija kluba sa Banjice će krenuti put Šumadije dan ranije i u petak odsesti u Šumaricama.