Aleksandra Krunić posle poraza: Nisam navikla da toliko dugo držim fokus

Aleksandra Krunić
Beta

Posle ispadanja u prvom kolu Rolan Garosa, Aleksandra Krunić rekla da je razočarana ranim ispadanjem. Srpska teniserka zadovoljna igrom do sredine trećeg seta, kada je došlo do pada u koncentraciji. Krunićeva je otkrila i da pokušava da izgradi svoj stil, umesto da se prilagođava protivnicama.

 

Srpska teniserka Aleksandra krunić rekla je danas da je razočarana eliminacijom sa Otvorenog prvenstva Francuske već u prvom kolu i dodala da će iz duela sa Julijom Putincevom iz Kazahstana pokušati da izvuče pouke.

Igra je bila znatno bolja nego u Strazburu, što me raduje, ali kada se izgubi ovako rano naravno prvo je razočaranje, a tek posle o nekim pozitivnim drugim stvarima razmišljam – rekla je Krunićevima novinarima posle meča u Parizu.

– Zadovoljna sam igrom i ponašanjem do sredine trećeg seta, posle čega sam se i psihički i fizički umorila, jer nisam navikla da držim toliko fokus i da budem toliko pozitivna prema sebi. Biće još takvih mečeve i moraću da prođem kroz njih, da gledam ‘širu sliku’ ukoliko želim da napredujem kao igrač. Moram da nastavim da radim u ovom pravcu – dodala je ona.

Aleksandra Krunić govorila je i o svojim nastojanjima da izgradi prepoznatljiv stil igre.

– Ne menjam ja način igre, već se trudim da prepoznam kratke lopte, da ulazim više u teren, da verujem svom forhendu, da igram kao kada sam bila mlađa…. Što si mlađi, to manje razmišljaš, čim kreneš da mišliš na terenu, počinju greške zbog sumnje u sebe. Moramo da nađem taj svoj stil, a ne da konstatno menjam taktiku zbog drugih igračica – rekla je Krunićeva.