ALIMPIJEVIĆ PRED PUT U MALAGU: “U svakoj utakmici idemo na pobedu uprkos izmenjenom sastavu”

Dušan Alimpijević
Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da njegova ekipa iz svake utakmice u Evroligi treba da izvuče pouku, da nije favorit ni u jednom duelu u tom takmičenju, ali da uvek ide na pobedu.

 

Košarkaši Zvezde doputovali su kasno sinoć u Malagu, gde će u petak od 20.45 igrati sa Unikahom, utakmicu šestog kola Evrolige.

– Rastemo iz utakmice u utakmicu, normalno je da u ovom periodu imamo određene oscilacije. Na nama je da iz svakog meča Evrolige izvučemo pouku, da to za nas bude korisna škola i da oscilacije svodimo na minimum, odnosno da ih izbacujemo koliko je moguće. Mi zaista ni u jednu utakmicu Evrolige ne ulazimo kao favoriti – rekao je Alimpijević za klupski sajt.

ALIMPIJEVIĆ PRED VEČITI DERBI: “Partizan ima velike ambicije, utakmicu će odlučiti sitni detalji”

Obe ekipe su do sada ostvarile po dve pobede i tri poraza u Evroligi. Trener crveno-belih rekao je i da mu se čini da su se očekivanja promenila posle skora ekipe od po dve pobede i poraza, ali i da treba imati razumevanja, pošto je Zvezda na početku novog ciklusa.

– Sa izmenjenim sastavom, u svakoj utakmici idemo na pobedu, ali za to je potrebno da se mnogo stvari dogodi kako treba na terenu. Uz kvalitet koji imamo, biće potrebno mnogo više energije u nekim drugim segmentima, protiv Unikahe koja ima impozantan sastav i polako stiže do prave forme. Verujem da je mali pad koji su imali u Evroligi potpuno normalan za sve ekipe – naveo je on.

ZVEZDA IZGUBILA U PRAZNOJ ARENI: Bamberg došao do treće pobede rezultatom 69:75

Alimpijević neće moći da računa na Peru Antića, koji je početkom nedelje prekinuo terapije kako bi igrao protiv Patizana. On je ostao u Beogradu i oporavlja se od povrede mišića lista, a ostali igrači su spremni.

PUKLA STOTKA: Zvezda na krilima MLADIH PRVOTIMACA deklasirala prvaka Makedonije! (VIDEO)

Košarkaš Zvezde Nemanja Dangubić rekao je da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje.

– Krenuli su u novu sezonu Evrolige velikom pobedom, a nakon toga su imali mali pad. Sigurno da žele da dokažu da su podigli formu. Imamo isti skor, želimo da odigramo dobru i kvalitetnu utakmicu. Tražićemo šansu za osvajanje bodova. Unikaha je ekipa koja igra u jakom tempu i to moramo da sprečimo, visok ritam koji diktiraju, tranziciju sa dobrim spoljnim igračima, na prvom mestu mislim na Nemanju Nedovića, koji u napadu i poenterski igra jako dobro – naveo je Dangubić.