ALIMPIJEVIĆ PRED VEČITI DERBI: “Partizan ima velike ambicije, utakmicu će odlučiti sitni detalji”

Alimpijević
Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da u derbi mečevima sa Partizanom nije važno ko ima kakvu ekipu, već da pobednika odlučuju mali detalji i istakao da će crveno-beli u predstojećoj utakmici u ABA ligi konačno biti kompletni.

 

– Utakmice Crvene zvezde i Partizana su specifične same po sebi, jer u takvim utakmicama prestaje da bude važno ko ima kakav roster i u kakvoj je formi, već odlučuju mali detalji i male stvari – rekao je Alimpijević za sajt kluba.

Košarkaši Crvene zvezde sutra će gostovati Partizanu u utakmici sedmog kola ABA lige.

Oba tima posle šest odigranih mečeva imaju po četiri pobede i dva poraza.

– Ekipa Partizana je, sa pojačanjima koja je dovela, očigledno promenila i svoje ambicije, ali i igru na parketu. Ono što je dobro za Crvenu zvezdu je da pred derbi možemo da kažemo da smo konačno kompletni i to prvi put od početka ove sezone – istakao je Alimpijević.

Košarkaš crveno-belih Pero Antić istakao je da od “večitog derbija” ne očekuje ništa drugo osim velike borbe.

– U ovakvoj utakmici ne odlučuju ni trenutna forma, ni skauting ni priprema, već želja za pobedom i srce. Igrao sam od poslednjeg derbija, pre nego što sam otišao prvi put iz Zvezde, mnogo velikih utakmica i za trofeje, mnogo je iskustva sada tu… Ponavljam, to je utakmica u kojoj moraš da imaš veću želju od protivnika da je dobiješ – rekao je Antić.

Utakmica izmedju Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 21.00 u hali “Aleksandar Nikolić”.