ALIMPIJEVIĆ ZNA ČAROBNU FORMULU: Samo uz PODRŠKU NAVIJAČA do pobede nad “Ponosom Izraela”!

Alimpijević
Beta

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da će šanse njegovim košarkašima protiv Makabija biti veće ako navijači u velikom broju dodju na utakmicu.

 

– Šanse pred ovu utakmicu su nam svakako veće pred našim navijačima i nadam se da će doći u velikom broju i na ovaj meč, kako bi nam pomogli da u ovom prenatrpanom rasporedu dodjemo do pobede koja bi nam mnogo značila – rekao je Alimpijević za klupski sajt pred utakmicu u Beogradu.

Utakmica četvrtog kola Evrolige protiv Makabija igraće se u četvrtak od 19.00 u Areni, dva dana posle poraza od Himkija u Moskvi.

– Makabi je dobro otvorio sezonu sa nekoliko pobeda, igra sa samopouzdanjem, a trener Neven Spahija je uveo američki stil, sa mnogo tranzicije. Sve to na parketu omogućava izvanredan tandem bekova Noris Kol i Pjer Džekson. Vrlo brza ekipa, ali mi smo pokazali u ove tri utakmice da možemo da se nosimo sa svima, da igramo dobro – kazao je Alimpijević.

Centar beogradskog kluba Matijas Lesor rekao je da očekuje tešku utakmicu, posebno zbog toga što će Zvezdi to biti četvrti duel za samo šest dana.

– Moramo da se držimo plana i dogovora iz svlačionice. Ne smemo da razmišljamo o umoru jer je i naš protivnik sinoć igrao, a i drugi timovi su umorni u ovakvom rasporedu. To nije nikakvo opravdanje, igramo pred našim navijačima koji će nas, nadam se bodriti kao i u prethodnoj utakmici, i želimo da zabeležimo još jednu vrednu evroligašku pobedu – rekao je Lesor.

Zvezda je oko 13.00 doputovala u Beograd iz Moskve i večeras će trenirati u Areni.

Crveno-beli će ponovo igrati bez povredjenog Nemanje Dangubića, koji će u četvrtak početi sa jačim treninzima i očekuje se da se vrati na utakmici ABA lige protiv MZT-a.

Prodaja ulaznica za utakmicu protiv Makabija počela je u utorak u poslovnicama Eventima. Kapije dvorane Arena otvoriće se u četvrtak dva sata pre početka meča.