Alonso: Verujem u Ferari

Vozač Ferarija Fernando Alonso rekao je da veruje da njegov tim može da poboljša rezultate u nastavku sezone u Formuli 1.

Kao krivac za startne loše rezultate označen je dosadašnji šef tima Stefano Domenikali koji je podneo ostavku ove nedelje.

– Mislim da moramo da pružimo šansu novom šefu tima Marku Matijačiju. Svi u timu se radujemo novoj saradnji i nadamo se da će on dobro voditi ekipu – rekao je Alonso.

Španac je govorio i o bivšem šefu tima, te pozdravio njegovu odluku da se povuče.

– Domenikali verovatno nije mogao više da nosi toliki teret na svojim leđima. On je postupio veoma odgovorno, jer nije lako povući se sa takve pozicije u Formuli 1, i reći otvoreno da je možda vreme za smenu – rekao je bivši šampion F1.

Alonso je rekao da je pritisak zbog loših rezultata Ferarija poslednjih godina bio preveliki, i da je to možda razlog ostavke Domenikalija.

– Rezulatati u sportu su veoma važni, a pritisak u Ferariju je bio visok. Tri puta smo bili na domak titule. Felipe Masa 2008. godine, a ja 2010. i 2012. godine. Da smo to osvojili Domenikali bi imao tri osvojene titule – rekao je Alonso.

Fernando Alonso je ove sezone za Ferari odvezao tri trke, i ostvario dva plasmana na četvrtu poziciju.