Amela Terzić: Želim da se konstantno usavršavam, cilj mi je norma za EP u Pragu

Srpska atletičarka Amela Terzić rekla je da su joj loši vremenski uslovi otežali trening, ali da će na dva takmičenja u Turskoj pokušati da ispuni normu za Evropsko prvenstvo u dvorani.

– Sledeće sedmice ću imati prvu ovosezonsku trku u zatvorenom. Nastupiću 19. januara na mitingu u Istanbulu, a dva dana kasnije na istom mestu očekuje me šampionat Balkana. Verujem da ću ispuniti normu za Prag – rekla je Terzićeva radiju Sto plus.

Prvenstvo Evrope u dvorani održaće se u Pragu od 6. do 8. marta. Ako se kvalifikuje, Terzićeva će u prestonici Češke trčati na 3.000 metara.

– Moja osnovna disciplina je 1.500 metara, ali trenutno sam orijentisana na dvostruko dužu deonicu. Ako bih zadovoljila oba kriterijuma, odabrala bih da trčim 3.000 metara – kazala je Terzićeva.

Norma za 1.500 metara iznosi 4:15,00 minuta, dok je 3.000 metara potrebno istrčati ne sporije od 9:05,00.

– Zimi je teže postići bolje rezultate. Norme su nešto slabije, ali i dalje ostre. Ako želim da prođem dobro, moram biti znatno brža od zadatih kriterijuma. U mojim disciplinama ima takmičarki sa rezultatima dostojnim muške konkurencije – tvrdi Terzićeva.

Iako nije naviknuta da dvoranske uslove, ova 22-godišnja Novopazarka naglašava da se ne plaši izazova.

– Zahtevno je, ali stalno radim na sebi. Imam ekipu, trenere, doktore i sparing partnere. Činjenica je da ove godine nisam trčala dvoranu, moje konkurentkinje imaju malu prednost, ali želim da se izborim s njima – rekla je Amela Terzić.