Ameri nemaju rešenja za ‘Delfine’: I druga pobeda Srbije u prijateljskom meču

Vaterpolo reprezentacije Srbije pobedila je selekciju SAD sa 19:11, nakon što su u prve dve četvrtine igrali po promenjenim pravilima - tada je bilo 15:8.

Posle početnih 1:1 Srbija se odlepila serijom od pet golova i ta prednost je održavana do kraja. Strelci za Srbiju su bili Prlainović (4), Nikić (3), Dedović i Ćuk (2), Rađen, Mitrović, Mandić i Pijetlović .

– Rano je za neki sud o novim pravilima. Ovo je tek prvi meč u kojem smo učestvovali. Možda se dobija na atraktivnosti a gubi na kvalitetu i pitanje je šta publici više odgovara da bi dolazila u većem broju – rekao je selektor Dejan Savić za sajt Saveza.

Druge dve četvrtine su igrane po važećim pravilima. I ovde je Srbija bila uspešnija, sa 4:3 (2:2, 2:1). Prvo je Pijetlović odbranio peterac da bi naša selekcija preko Ranđelovića sa igračem više povela 1:0. Sledeći gol postigao je Pijetlović, centar Crvene zvezde Man je smanjio a sekund pre kraja četvrtine, Boven je iz daljine izjednačio. U drugoj četvrtini Nikić je doneo vođstvo od 3:2 koje je anulirao Bonani sa igračem više. Gol odluke postigao je Pijetlović sa igraćem više, posle tajm auta.