AMERIČKA NBA ZVEZDA PRATI EP: “Srbi igraju srcem, ničeg se ne plaše”

Bobi
fiba.basketball/eurobasket/2017

Amerikanac je istakao da ima nekoliko favorita na šampionatu Starog kontinenta, a jedna od ekipa koje mu se posebno dopadaju je i Srbija, predvođena selektorom Aleksandrom Đorđevićem.

 

 Uoči priprema za novu NBA sezonu Džejms Harden, legenda raketa iz Hjustona, pred zvanično okupljanje ekipe stiže i da na televiziji pogleda utakmice Evropskog prvenstva. Amerikanac je istakao da ima nekoliko favorita na šampionatu Starog kontinenta, a jedna od ekipa koje mu se posebno dopadaju je i Srbija, predvođena selektorom Aleksandrom Đorđevićem.

Srbija ima odličan tim, sjajno šutiraju, imaju pokretljive bekove, mogu da pogode važne šuteve tokom utakmice, hrabri su, igraju srcem, ničeg se ne plaše – rekao je svojevremeno o srpskoj reprezentaciji član Hjustona.

Harden je tokom karijere pet puta učestvovao na All Star mečevima, tri puta našao se u najboljoj petorci NBA lige, dobitnik je mnogih pojedinačnih nagrada i priznanja, a sa nacionalnim timom SAD osvojio je Olimpijske igre u Londonu 2012. i Svetsko prvenstvo 2014. u Španiji, kada su Amerikanci u finalu savladali Srbiju.loading...