Američki mediji: Živimo u eri Novaka Đokovića, niko ne može da ga ugrozi

Srpski teniser Novak Đoković dominira svetskim tenisom u poslednje četiri godine, naveo je kolumnista Daglas Robson za 'USA today.

Đoković je 2011. i 2012. godinu završio na prvom mestu ATP liste, a 2013. na drugom. Srpski teniser će večeras u finalu završnog turnira sezone u Londonu igrati protiv Rodžera Federera, a bez obzira na ishod duela Srbin će sezonu završiti kao najbolji teniser sveta. Novak je, podseća američki kolumnista, osvojio šest gren slemova, 29 titula i imao je 88,8 odsto pobeda (279-35).

– Kada pogledate statistiku u poslednje četiri godine on je najdominantniji igrač. I ne deluje da će se ta dominacija skoro završiti – rekao je bivši britanski teniser Tim Henman, koji je trenutno komentator BBC, piše Kurir.

Nekadašnji američki teniser Džon Mekinro uporedio je uspeh Đokovića sa svojom karijerom.

– Podseća me na mene, kada sam pokušao da se probijem pored Konorsa i Borga. To su bili moji Nadal i Federer. Bio sam ponosan što sam uspeo da se probijem, a očigledno je da je i on uspeo – rekao je Mekinro i dodao:

„Mislim da je Đoković bez dileme u Top 10 tenisera svih vremena. Ali, on se na toj lestvici penje svakog minuta. On još, kada se gleda ukupna karijera, nije na tom nivou. Ali, ne treba zaboraviti i da je on osvojio samo sedam gren slemova upravo zbog Nadala i Federera”.

Rezultati Đokovića, Federera, Nadala i Mareja od 2011. godine.