AMERIKANCI SAVLADANI U PETERCIMA: Srbija konačno u finalu, BRAVO MOMCI!

vaterpolo
waterpoloserbia.org

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige u ruskoj Ruzi.

 

Srbija je večeras u polufinalu posle boljeg izvođenja peteraca pobedila selekciju SAD-a 13:11. Meč je u regularnom delu završen 8:8 (0:0, 3:4, 2:2, 3:2).

Srbija će u nedelju u finalu od 15.00 sati igrati protiv Italije. Italija je boljim izvođenjem peteraca savladala Hrvatsku – 9:7 (6:6 posle četiri četvrtine).

Srbija brani titulu u Svetskoj ligi.

Naši vaterpolisti su promašivali šanse, ali su mreže oba tima mirovale. Srbija je povela u drugoj četvrtini 2:0, ali su Amerikanci ovaj deo meča rešili u svoju korist 4:3.

Amerikanci su u trećoj četvrini održavali vođstvo od dva gola razlike, ali se u poslednji deo meča ušlo sa rezultatom 6:5 za selekciju SAD. Srbija je već na početku poslednje četvrtine izjednačila na 6:6. Oba tima su potom postigla po gol da bi Srbija golom Filipovića povela 8:7. Amerikanci su stigli do izjednačenja, a onda su usledili peterci.

Za Srbiju su bili precizni Filipović, Prlainović, Aleksić, Subotić i Ćuk. Amerikanci su postigli tri gola sa peteraca.

Filip Filipović je postao treći strelac naše reprezentacije svih vremena.

Malo čudna utakmica. Sve je danas u petercima, ali bolje da ništa ne komentarišem. Čestitam ekipi. Teška utakmica. Do kraja treće četvrtine nismo bili svesni da možemo da izgubimo. Kada smo osetili strah počeli smo da igramo. Zasluženo finale. Nismo blistali, ali je bilo ogromne želje. Finale će biti još teže. Ne bojimo se. Toiko puta smo igrali, znamo šta nas čeka. Spremni smo za tu utakmicu– rekao je Filip Filipović.