Amerikanka spremna za debi: Marina Maljković saopštila spisak za Evropsko prvenstvo

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je spisak od 18 igračica za početak priprema uoči prvenstva Evrope u Mađarskoj i Rumuniji u junu.

 

Na spisku su sledeće igračice: Tamara Radočaj, Aleksandra Crvendakić, Kristina Topuzović, Nevena Jovanović, Sanja Mandić, Danijel Pejdž, Jefimija Karakašević, Saša Čađo, Aleksandra Stanaćev, Milica Dabović, Dajana Butulija, Ana Dabović, Biljana Stjepanović, Jovana Vukoje, Sara Krnjić, Tijana Ajduković, Jelena Milovanović i Jelena Maksimović.

Reprezentacija od ponedeljka počinje pripreme na Zlatiboru, gde će ostati dve nedelje i odigrati dve utakmce zatvorenog tipa protiv selekcije Crne Gore.

Izabranice Marine Maljković putuju 13. maja u Lion, gde će igrati na turniru zajedno sa selekcijama Francuske, Slovačke i Velike Britanije.

Preostalo vreme reprezentacija će provesti u Beogradu i Vršcu, gde će za protivnike u prijateljskim duelima imati Australiju, Kinu i Grčku.

Još jedno leto i još jedno veliko takmičenje. Prethodna dva su nam ostala u lepom sećanju, ali da bi nastavile seriju pre svega dobrih rezultata moramo da budemo pametne, snažne, uigrane, brze, izdržljive i mudre. Očekuje nas mesec i po dana vrednog i napornog rada, koji bi trebalo da kao proizvod donese kvalitet igre po kome smo već postale prepoznatljive – rekla je Maljković.

Ona je naglasila da Evropsko prvenstvo ima dodatnu težinu pošto predstavlja kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

– Svesne smo očekivanja nacije posle rezultata koje smo ostvarile. Kao i uvek, daćemo sve od sebe i takav pristup nam je u prethodnim godinama uvek donosio nešto dobro. Grupa je teška, očekuje nas velika borba, ali verujemo u naše snove – zaključila je Maljković.

Evropsko prvenstvo se održava u Mađarskoj i Rumuniji od 11. do 28. juna, a Srbija će se takmičiti u C grupi sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.