Ana bez osmine finala, poražena od Jeline Svitoline u dva seta

Ana Ivanović
Beta

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u osminu finala Rolan Garosa, pošto je poražena od Jeline Svitoline u dva seta – 6:4, 6:4.

 

Ukrajinka je tako prekinula seriju od čak sedam uzastopnih poraza od Srpkinje, a zanimljivo je da do ovog susreta niti u jednom meču nije uspela da uzme ni set.

U prvom setu odigrano je deset gemova, od kojih su svega tri Ivanovićeva i Svitolina osvojile na svoj servis.

Naša predstavnica osvojila je tek 29 odsto poena na drugi servis, dok je pored 27 vinera napravila i 29 neiznuđenih grešaka.

Ana će zbog rane eliminacije doživeti značajan pad na WTA listi jer nije uspela da odbrani prošlogodišnje finale.
 

Ana je napravila ogroman broj grešaka, najviše iz forhenda slavši lopticu u mrežu, a i servirala je veoma loše. Na taj način je protivnici poklonila gotovo četiri cela gema, a ova bez većih problema iskoristila prvu set loptu za vođstvo.

Delovalo je da će drugi set biti totalno drugačiji, pošto je Svitolina ovoga puta sačuvala brejk sa starta i uskoro imala velikih 4:1, ali je onda Ivanovićeva opustila ruku i uspela da se u potpunosti vrati u meč – osvojivši tri gema za redom.

Međutim, novom serijom grešaka stvorila je novu šansu protivnici da joj oduzme servis, što ova koristi i rutinski potvrđuje plasman u narednu rundu.

Jelina će u osmini finala igrati protiv bolje iz okršaja između prve igračice sveta Serene Vilijams i Kristine Mladenović iz Francuske.