Ana bez rešenja za Serenu, propušteni brejkovi je koštali pobede! Ivanović – Vilijams 4:6, 4:6

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u prvom meču završnog Mastersa u Singapuru od Amerikanke Serene Vilijams sa 4:6, 4:6.

Ovo je bio deveti međusobni duel srpske i američke teniserke, a osmi trijumf Vilijamsove. Meč je trajao 80 minuta. Naša teniserka igraće u naredna dva kola protiv Rumunke Simone Halep i Kanađanke Eženi Bušar.

U Beloj grupi igraće Marija Šarapova, Petra Kvitova, Agnješka Radvanjska i Karolina Voznijacki.

Završni turnir u Singapuru igra se za nagradni fond od 6,5 miliona dolara.

Najava i tok meča:

Na turniru u Singapuru Ana se nalazi u grupi sa prvim nosiocem Serenom Vilijams, četvrtim nosiocem Rumunkom Simonom Halep i petim nosiocem Kanađankom Eženi Bušar.

Ana je prvi put zabeležila pobedu protiv Serene Vilijams na Australijan Openu u januaru ove godine, ali ima negativan skor (1-7) protiv Amerikanke.

 

Prvi set: Ana Ivanović – Serena Vilijams 4:6

Meč je servisom otvorila Amerikanka, a Ana je već u prvom gemu imala priliku za brejk. Dva puta se savršenim servisima izvlačila Serena i naposletku je teškom mukom ipak povela – 0:1. U narednom gemu Ivanovićeva je imala 40:0, Vilijamsova je došla do 40:30, ali više od toga nije mogla – 1:1. U trećem odigranom gemu Amerikanka je dobrom igrom povela sa 1:2.

Kako već to obično biva u sportu, propuštene prilike se kažnjavaju. Ana je izgubila svoj servis, da bi u narednom gemu Serena potvrdila brejk i došla do lepe prednosti – 1:4. Srpkinja je koliko-toliko uspela da zadrži rezultatski priključak smanjivši u prvom setu na 2:4.

Sa tri sjajna poena teniserka iz Beograda došla je do tri vezane brejk lopte. Već prvu ona je iskoristila i vratila se u prvi set – 3:4. Ono što može da raduje je činjenica da je Ana počela da ubacuje prve servise. Oni su joj i pomogli da dođe do izjednačenja – 4:4. Na Serenin servis Srpkinja je odigrala savršen drop-šot i oduševila sve u publici. U nastavku gema Ana je još jednom došla do prilike za brejk: imala je sjajnu šansu na mreži, ali loptica je završila u autu. Taj deveti gem Amerikanka je ipak osvojila – 4:5.

U gemu u kojem je servirala Ivanovićeva za ostanak u prvom setu, Serena je došla tri vezane set prilike. Dvostrukom servis greškom Srpkinje američka teniserka uspela je da osvoji uvodni set – 4:6.

 

Drugi set: Ana Ivanović – Serena Vilijams 4:6

Kao da je naša teniserka bila nezadovoljna propuštenim šansama, pa je odmah na početku drugog seta oduzela servis moćnoj Amerikanki – 1:0. Anina boljka koja je prati tokom cele karijere i igra koju pruža po principu toplo-hladno, manifestovala se kada je dozvolila Sereni sopstvenim greškama da uzvrati brejk – 1:1. U trećem gemu Vilijamsova je potvrdila oduzeti servis – 1:2.

Sjajan gem odigrala je Srpkinja i bez izgubljenog poena došla je do 2:2. Teniserke su u naredna dva gema bile sigurne na svoj servis, tako da rezultat u Singapuru poravnat – 3:3.

Ono što bi trebalo da se kaže jeste da Serena danas uopšte ne dominira. Ana vuče sve konce i svojim greškama je dozvolila protivnici da prednost bude na njenoj strani. Amerikanki bi, međutim, trebalo odati poštovanje za veliku borbenost – 3:4. Još jedan gem osvojila je Ana sa ‘nulom’ – 4:4. Iistom merom uzvratila je odmah i Serena pa će Beograđanka servirati za ostanak u meču – 4:5.

Amerikanka je u 10. gemu iskoristila prvu meč loptu i zasluženo je stigla do pobede – 4:6.