Ana furiozno do drugog kola US Opena, Amerikanka bez šanse! Ivanović – Riske 6:3, 6:0

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo US Opena posle pobede nad američkom teniserkom Alison Riske sa 6:3, 6:0.

Ivanovićeva je na startu takmičenja bez problema savladala 45. igračicu na WTA listi Amerikanku Alison Riske sa 2:0, po setovima 6:3, 6:0.

To je bio njihov drugi međusobni duel i druga pobeda Ane, koja je ove sezone dobila i njihov premijerni okršaj na turniru u Oklandu – 7:5, 7:6 (7:2).

Ivanovićeva je do trijumfa na centralnom terenu Artur Eš stigla posle samo 65 minuta igre.

Osma nositeljka će u drugom kolu igrati protiv Čehinje Karoline Pliškove koja je pobedila Austrijanku Ivon Mojsburger sa 6:3, 6:2.

Pored Ane Ivanović drugog dana Otvorenog prvenstva SAD na teren izlazi još troje srpskih tenisera.

Filip Krajinović igra treći meč na Terenu 5 protiv Amerikanca Tima Smičeka, četvrti meč dana na Terenu 15. igraju Aleksandra Krunić i Katažina Piter, dok Nenad Zimonjić i Danijel Nestor zatvaraju program petim mečom na Terenu 10.

Najava i tok meča:

Ove dve teniserke do sada su se sastajale samo jednom, i to ove godine. U Oklandu na Novom Zelandu Ana je pobedila sa 7:5, 7:6 (2).

Što se tiče forme u tekućoj sezoni, Ivanovićeva je dosta uspešnija. Srpkinja je u 2014. godini osvojila tri titule, konačno se posle pet godina vratila u Top 10 teniserki sveta (trenutno je na 9. mestu), a ovogodišnji bilans joj je 47 pobeda i 13 poraza. Sa druge strane, Alison nema nijedan osvojeni turnir, nalazi se na 45. mestu WTA rang liste i ovogodišnji saldo joj je 15/19.

Po svemu sudeći, Ivanovićeva je veliki favorit u današnjem duelu.

Pobednicu ovog meča u drugom kolu US Opena očekuje bolja iz duela Karolina Pliškova (Češka) – Ivon Mojsburger (Austrija).

Prvi set: Ana Ivanović – Alison Riske 6:3

Damama je svojstveno da tokom mečeva osvajajaju pregršt brejkova, a tako je bilo i na startu ovog duela. Prva je servirala Ana, ali joj je protivnica odmah oduzela servis – 0:1. Nije prošlo dugo, a Ivanovićeva je bez poteškoća došla do ribrejka – 1:1. Nije Srpkinja baš najsigurnija na svoj servis na startu ovog meča, ali ono što je najbitnije jeste da nije dozvolila brejk u trećem gemu – 2:1.
Svojom agresivnom igrom Ana je prinudila Riske da greši i vrlo lako je stigla do tri prilike za brejk. Amerikanka je sve tri spasila, ali se drama u tom četvrtom gemu nastavila. Videli smo nekoliko ”đuseva”, a naša teniserka je u četvrtom pokušaju ipak došla do brejka – 3:1.

Ana je nastavila sa sjajnom igrom i posle trećeg uzastopnog gema dolazi u situaciju da servira za prvi set. Međutim, ona gubi naredna četiri poena na svoj servis pa Riske, neočekivano lako stiže do drugog brejka i uspeva da ostane u prvom setu. Amerikanka je zatim bila sigurna na svom servisu, ali je Ivanovićeva u devetom gemu nadoknadila propušteno i posle 37 minuta igre dobija uvodni set rezultatom 6:3.

Drugi set: Ana Ivanović – Alison Riske 6:0

Odlično je krenula Ana, napravila je brejk već na startu drugog seta – 1:0. Veliku priliku imala je Amerikanka da uzvrati ribrejk, imala je 0:40. Ali, onda je nastupila sjajna serija Srpkinje koja je preokrenula sa šest poena zaredom – 2:0. Nastavila je Ana sa sjajnom partijom i vrlo lako je opet oduzela servis Alison – 3:0.

Potvrdila je Srpkinja i taj drugi brejk – 4:0. Veliku razliku u kvalitetu Ivanovićeva je pokazala i kada je treći put u drugom setu napravila brejk za ubedljivo vođstvo od 5:0. Anina serija se nastavila pa je tako sa ”krompirom” okončala drugi set, a samim tim i meč – 6:0.

 

 

 

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg US Opena možete pratiti na našem UŽIVO blogu posvećenom poslednjem Gren slemu sezone.