Ana Ivanović: Dugačak je put do titule, ali se nadam da ću uspeti da oživim taj momenat

Ana Ivanović nije skrivala zadovoljstvo, pošto se plasirala u treće kolo Gren slem turnira u Parizu.

Srpska teniserka pobedila je Jelinu Svitolinu sa 7:5, 6:2 u Parizu i sada će igrati protiv Lusi Šafarove. Ivanovićeva je istakla da je u narednom kolu očekuje težak meč i da će pokušati da se osveti Čehinji za neke poraze od ranije.

–  Mislim da sam sada drugačija igračica zbog svega kroz šta sam prošla. Kao osoba sam zrelija, odrasla sam. Ali prvi set je bio neizvestan. Ima tu dosta i do samopouzdanja. znala sam kada da se povučem, a kada da napadnem. O tome često razgovaram sa mojom trenerom. Prvi set je bio neizvestan i imala sam sreće da ga u finišu dobijem. U drugom setu sam ušla u ritam i bila bolja – rekla je Ana, posle završetka meča novinarima u Parizu.

Stari znalac čeka Anu u trećem kolu turnira u Parizu, sledeća prepreka je Šafarova.

– Sigurno će biti teško. Ona igra veoma dobro u poslednje vreme. Mislim da sam nekoliko poslednjih duela izgubila od nje tako da će ovo biti prilika za revanš. Nisam sigurna da smo igrale na šljaci tako da će sada biti drugačije, ali radujem se tom izazovu.

Najbolji srpski i drugi teniser sveta Novak Đoković rekao je da su Jelena i Ana favoriti, pogotovo sada kada je najbolja teniserka na svetu Serena Vilijams ispala već u drugom kolu. Inače, Ana ima sjajne uspomene sa ovog turnira, pošto je 2008. godine osvojila Rolan Garos.

– Povratak na Filip Šatrije budi dobre uspomene i pozitivne misli. Međutim, dugačak je put do titule ali nadam se da ću ponovo uspeti da oživim taj divan momenat – jasna je Ivanovićeva.