Ana Ivanović JE ODLUČILA DA ODE U PENZIJU: WTA u 2017. godini BEZ SRPSKE TENISERKE (VIDEO)

Ana Ivanović
Instagram/anaivanovic

Kao što se spekulisalo ovih dana, Ana je potvrdila da odlazi u penziju, i to u video klipu koji je trajao nešto više od dva minuta. 

 

Foto: facebook.com/anaivanovic/ 

Imam nešto važno da vam kažem. Mislim da vi (navijači) zaslužujete da prvi čujete. O čemu je reč? Odlučila sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Bila je to teška odluka, ali ima razloga i za slavlje. O tenisu sam počela da maštam kada sam imala pet godina, kada je igrala Monika Seleš. Roditelji su mi pružili puno podrške, a svojevremeno sam bila prva na svetu – rekla je između ostalog Ana koja je i bila prva na WTA listi. 

Osvojila je i 15 WTA titula, a 2008. je osvojila trofej na Rolan Garosu. To joj je bio jedini Gren slem u karijeri. 

Takođe je navela da više nije u stanju da igra na vrhunskom nivou, i da je zbog toga i donela ovakvu odluku. Rekla je i da će da se posveti zdravom životu i obavezama kao ambasadora sporta. Nastaviće i rad u UNICEF. 

Svaki profesionalni sport zahteva vrhunsku fizičku spremu, a opšte je poznato da su mene povrede značajno omela. Mogu da igram samo ako mogu to da radim po svojim visokim standardima, a to više ne mogu. I zato je vreme. Pa, tenis je uvek bio moja ljubav, ali sam zaista uzbuđena zbog onoga što sledi. Postaću ambasador sporta i zdravog života. Takođe ću istraživati prilike u biznisu, modi između ostalog. Imaću i više vremena za moje filantropske aktivnosti, uključujući i moj rad za UNICEF. A šta još? Ko zna. Sve što mogu da kažem je da sam živela svoje snove i nadam se da ću pomoći i drugima da to rade. Ne budite tužni, budite optimista kao i ja – zaključila je Ana.

Ovog leta se i udala za Bastijana Švajnštajgera, fudbalera Mančester junajteda.