Ana Ivanović: Krivo mi je što se ovako završilo, imali smo šanse

Srpske teniske reprezentativke rekle su danas da im je krivo što nisu uspele da pobede Rumuniju u baražu za opstanak u Drugoj svetskoj grupi FED kupa, dok je selector kazao da veruje da ovaj tim ima budućnost.

– Krivo mi je što se ovako završilo. Zaista smo imali šansi, iako smo gubili sa 2:0, ali oni su zaista odigrali na vrhunskom nivou. Publika je bila skroz uz njih, to im je mnogo značilo i mnogo ih podiglo – rekla je Ana Ivanović u Bukureštu.

Rumunija je slavila sa 3:1 ukupno. Ivanovićeva je danas pobedila Simonu Halep, ali je u narednom meču Bojana Jovanovski izgubila od Sorane Kirstee u tri seta.

Jovanovski se borila, ali nije uspela da pobedi Kirsteu.

– Krivo mi je što nisam uspela da donesem poen i da probamo da igramo odlučujući dubl. Odigrala sam solidno, borila sam se, dala sve od sebe, ali nisam imala sreće u nekim momentima. Ona je dobro igrala i trudila se. Nikad je nisam videla da ovako trči. Bila je jako motivisana da pobedi danas i možda je imala malo više sreće – rekla je Jovanovski.

Selektor je kazao da nema šta da zameri reprezentativkama.

– Nažalost, nismo uspeli da dobijemo ovaj meč. Mogu da kažem da devojkama nema šta da se zameri, stvarno su se borile i siguran sam da je svaka od njih dala svoj maksimum. Nažalost, nisu uspele da dobiju te mečeve koje su mogle. To je sport, dešava se, nema se šta zameriti – rekao je Vraneš.