Ana Ivanović progovorila o MRAČNOJ STRANI TENISA: Moramo biti izdržljive, a od nas se ZAHTEVA I OVO

Ana Ivanović
Instagram/anaivanovic

Moramo se vratiti prvobitnoj percepciji tenisa jer je danas važnije ko šta nosi, a to nije način na koji bi se ovaj sport trebao promovisati, kaže srpska teniserka Ana Ivanović

 

Posle ispadanja sa Ju-Es opena Ana Ivanović je objavila da će se na neko vreme povući iz sporta, a pre početka turnira dala je intervju za portal Refinery29. Tom prilikom pričala je o problemima sa kojima se suočavaju ona, ali i njene koleginice u svetu tenisa.

– Sportistkinje smo i izdržljivost nam mora biti na visokom nivou, iz dana u dan. Podrazumeva se da budemo jake, a s druge strane stvara nam se pritisak da uz to sve moramo izgledati i kao manekenke što je nemoguće. Na taj način se tenis ne može igrati jer treba da imaei energije za meč od dva, tri sata. Važno je da sačuvate svoj identitet i da znate ko ste – objasnila je Ana.

Ana je pokušala dokazati da tenis nije tako glamurozan kako se čini na prvi pogled.

– Tenis zahteva naporan rad i puno odricanja, vide nas samo na terenu i putovanjima, pa svi misle da je lako baviti se ovim sportom. Mislim da je potrebno reći da je tenis takmičenje i da smo mi koji ga igramo počeli s njim jer ga prvenstveno volimo. Mi smo tu zbog strasti prema njemu i da bi smo dali obožavaocima razloga da mogu navijati. Moramo se vratiti toj prvobitnoj percepciji tenisa jer je danas važnije ko šta nosi, a to nije način na koji bi se ovaj sport trebao promovisati- zaključila je Ana Ivanović.