Ana Ivanović: Promenila sam trenera, jer želim da napredujem na WTA listi

Ana je nedavno prilično iznenadno otpustila Nemanju Kontića i počela je da sarađuje sa Dejanom Petrovićem, a u inervjuu za Tennis View ističe da je do promene trenera došlo, jer želi da napreduje na WTA listi, prenosi B92.

– Promena nikada nije laka. Razloga je nekoliko, na terenu i van njega. Nemanja mnogo zna o tenisu i veoma mi je pomogao u mojoj igri. Proveli smo dobar period zajedno, cenim to što je uspeo malo da promeni moj mentalni sklop prema igri. Napredovala sam pod njime, ali nekada kada želite da idete još više, morate da donesete tu vrstu odluka – dodala je 26-godišnja Ivanovićeva.

Ana je rekla da je tražila nekoga ko će se više koncentrisati na njen pristup igri nego na udarce, kao i da Petrović donosi malo drugačiju atmosferu u tim.

– U fazi sam karijere u kojoj se tehnika ne menja previše, tako da je glavna komunikacija sa osobom. Potreban je neko ko daje bezuslovnu podršku, neko ko će pomoći sa detaljima i neko ko će me držati motivisanom, gladnom uspeha. Žarko želim da se još popnem na WTA listi i želim nekoga ko će me pogurati u tom pravcu – kaže Ana.

Ivanovićeva se od ponedeljka vratiti u Top 10, biće deveta teniserka planete.