Ana nije uspela, Nemica se plasirala u narednu rundu! Ivanović – Lisicki 4:6, 6:3, 1:6

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u narednu rundu Vimbldona nako što ju je porazila nemačka teniserka Sabine Lisicki sa 6:4, 3:6, 6:1.

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u osminu finala nakon što je poražena 2-1 u setovima od Sabine Lisicki iz Nemačke. Naredna protivnica Nemici biće Jaroslava Švedova iz Kazahstana.

U trenutku prekida u subotu Lisicki je imala set prednosti, dok je u drugom bilo 1:1. Ana se tada prenula, sjajno je nastavila meč i naposletku je dobila drugi set sa 6:3.

U trećem je sve krenulo nizbrdo po Srpkinju. Sabine je odigrala agresivno, Ana je grešila, pa i ne čudi ubedljiva pobeda Lisicki u odlučujućem setu od 6:1.

Ovo je bio drugi međusobni meč ove dve teniserke, a skor je sada izjednačen na 1-1.

Najava i tok meča:

Meč Ivanovićeve i Lisicki je u subotu najpre pomeren zbog kiše, a potom je i prekinut zbog mraka. Nemica je prvi set dobila sa 6:4, dok je u drugom nerešeno 1:1.

Ana i njena 24-godišnja protivnica su se sastale samo jednom, a tada je slavila Srpkinja. Bilo je to ove godine u Štutgartu, a rezultat je bio prilično ubedljiv – 6:1, 6:3.

Drugi set: Ana Ivanović – Sabine Lisicki 6:3

Nakon što je nastavljen meč, Srpkinja je uz dosta muke došla do trećeg gema. Lisicki je čak imala priliku za brejk, ali se Ana konsolidovala i dobrim servisima je došla do vođstva – 2:1.

Videli smo sličan gem prethodnom. Sabine je napravile dve duple servis greške i tako dozvolila Ani da dođe do prilike za brejk. Ona je to i iskoristila za 3:1. Nažalost, već u narednom gemu Lisicki je agresivnom igrom došla do ribrejka i tako vratila neizvesnost u drugi set – 3:2. Pri rezultatu 30:30 Nemica je na svoj servis odigrala fantastičan poen iz faze odbrane, ali je Ana odmah izjednačila. Srpkinja je došla do još jedne brejk lopte i osvojila je i ovaj gem – 4:2.

Oblaci nad Londonom nisu obećavajući, deluje da bi kiša mogla da prekine meč svakog trenutka. Ana igra svoju igru, izvanredno servira i deluje nadmoćno u odnosu na protivnicu – 5:2. Kiša je u ovom trenutku počela da pada i videćemo da li će sudija odlučiti da li da prekine meč.

Pri servisu Nemice meč je konačno prekinut. Ana ima vođstvo od 5:2 u drugom setu, a rezultat je 40:40 u osmom gemu.

Posle bezmalo sat i po vremena pauze, meč je nastavljen. Lisicki je sa dva brza poena ipak osvojila gem, pa će Srpkinja servirati za set – 5:3.

Bravo, Anči! Ivanovićeva je na svoj servis izvanredno odigrala i osvojila je drugi set – 6:3.

Treći set: Ana Ivanović – Sabine Lisicki 1:6

Sabine je otvorila set servisom i brzo je osvojila gem, a u narednom je došla do čak tri brejk lopte. Ana je uspela nekako da se izvuče i da izjednači na 40:40, ali četvrtu Nemica nije propustila – 0:2. Do trećeg uzastopnog gema došla je Llisicki, posle desetak minuta došla je do ubedljive prednosti – 0:3.

Konačno je zaigrala Ana kako ume u četvrtom gemu i na taj način je uspela da prekine seriju protivnice – 1:3. Dobro servira Lisicki i to predstavlja veliki problem za Srpkinju. Ana ne dolazi do prilike za brejk – 1:4. Pokušava Ivanovićeva nešto da promeni, počela je češće da izlazi na mrežu. Ni to joj se nije isplatilo pošto joj je Nemica oduzela još jedan servis – 1:5.

U narednom gemu Lisicki nije ispustila veliku priliku i tako se plasirala u 4. kolo Vimbldona gde će joj protivnica biti Jaroslava Švedova iz Kazahstana.

 

 

 

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg Vimbldona možete da pratite na UŽIVO blogu portala Dnevno.rs.