Anćeloti: Čičarito bio sjajan, zaslužio je gol

Trener fudbalera Real Madrida rekao je posle plasmana njegove ekipe u polufinale Lige šampiona da je zadovoljan ostvarenim rezultatom i dodao da je Meksikanac Havijer Ernandes zaslužio da postigne gol.

 

– Odigrali smo dobru utakmicu. Kontrolisali smo ritam od početka do kraja. Bio je jako dobar meč, s obe strane taktički dobro postavljen. Igračima sam rekao da ne žure da postignu gol… Na kraju smo ga dočekali – rekao je Anćeloti, a prenose španski
mediji.

Real Madrid je sinoć na svom terenu u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona savladao Atletiko Madrid sa 1:0, a strelac gola u 87. minutu bio je Havijer Ernandes, poznatiji kao Čičarito.

On je bio sjajan. Odradio je taktički deo posla veoma dobro. Na kraju je zaslužio da postigne gol. Čestitam mu na tome – kazao je Anćeloti.

Meksikanac je izjavio da mu je postignuti gol najvažniji u karijeri.

Postigao sam mnogo bitinih golova u karijeri, ali je ovaj poseban. Uliva mi samopouzdanje i mnogo mi znači. Posevtio bih ovaj gol svima kome je Real u srcu. Utakmice protiv Atletika od prošlosezonskog finala nisu doneli mnogo, tako da je ovaj uspeh još veći – kazao je Čičarito.

Atletiko Madrid je utakmicu završio sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Arda Turan u 76. dobio drugi žuti karton, a trener “jorgandžija” Dijego Simeone je ocenio da je iskuljučenje odlučilo pobednika.

– Do crvenog kartona je sve išlo onako kako smo zamislili. Ponosan sam na moj tim i nemam šta da im zamerim. Odigrali su odlično. Srećan sam što imam ovakve igrače – rekao je Simeone.

Žreb za polufinale Lige šampiona održaće se u petak u Nionu od 12 sati.