Ančeloti: Ronaldo ima jedinstveni talenat

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti pohvalio je zvanično najboljeg igrača sveta Kristijana Ronalda, rekavši da on ima jedinstveni fudbalski talenat.

Ronaldo je u meču protiv Elćea postigao četiri gola za trijumf svog tima od 5:1, čime je svoj golgeterski učinak povećao na devet golova u četiri kola.

– Kristijano ne voli da igra leđima okrenut golu, on traži prostora po krilu da bi bio okrenut ka golu. Pokreti su mu jako brzi i zato uvek iznenandi čuvare. Uvek je tačno na pravom mestu jer ima jedinstveni talenat za kretanje – rekao je Ančeloti novinarima.

Italijanski stručnjak kazao je da je Ronaldo do svog statusa došao radom.

– Trebalo mu je vremena da radi, a do ovoga je došao zahvaljujući svojoj disciplini i profesionalizmu koji ima. U vrlo dobroj je fizičkoj formi, motivisan je i postiže mnogo golova – rekao je Ančeloti.

Španski mediji, navijači i fudbalska javnost uopšte vode u poslednje vreme debatu o tome ko bi trebalo da brani za Real u prvom timu – legenda kluba Iker Kasiljas ili jedan od junaka Kostarike na minulom Svetskom prvenstvu, Kejlor Navas.

Ančeloti, međutim, nije želeo da otkriva ko će braniti gol na Madrigalu protiv Viljareala, nakon što je u utorak Navas branio umesto Kasiljasa.

– Videćemo u subotu. Iker je dobro igrao u poslednje vreme, sa više balansa i stabilnosti. Kejlor je radio na nekim stvarima, ali protiv Elćea nije imao mnogo osla – bilo je sve što je Ančeloti rekao.

Ovaj trener je kazao i da će nastaviti da vodi računa o minutaži igrača tokom sezone.

– Mislim da je rotacija sada jako važna, jer su svi igrači dobro motivisani. Već u subotu nas čeka sledeća utakmica i normalno je da menjate igrače da biste izbegli povrede. Protiv Elćea smo odmarali Karima Benzemu i Luku Modrića, i oni će igrati u subotu – rekao je Ančeloti.