Anđelković: Prave borbe tek slede, meč protiv Borca je nenormalno bitan

Tri dana nakon poraza u Novom Pazaru u taboru Crvene zvezde sve misli su okrenute ka predstojećoj utakmici protiv Borca.

 

Važnost ovog susreta ističe i Dušan Anđelković, koji smatra da Crvena zvezda eventualnom pobedom u četvrtak može da dobije mnogo.

Utakmica protiv Borca je nenoramlno bitna za nas! Mnogo je važna i svi smo svesni toga. Pogotovo nakon poraza u Novom Pazaru, jer je prva naredna. Igramo u četvrtak, pre Uskrsa, i za nas je to najvažnija utakmica u ovom delu sezone, koja će nam mnogo značiti po pitanju samopouzdanja, ukoliko trijumfujemo – nema dilemu Anđelković, kojem nije bilo lako tokom prethodnih dana.

Anđelković ističe da mu je poraz u Novom Pazaru veoma teško pao, baš kao i njegovim saigračima.

– Bili na samo dva boda zaostatka, i to se sada trenutno promenilo, vratili smo se korak unazad. Igrali smo, dali smo sve od sebe, promašili smo neke šanse, primili golove koje smo primili, i eto, to je fudbal. Da gledamo unazad ne smemo, ne što nećemo nego ne smemo. Svakako da smo analizirali utakmicu, ali moramo gledati pre svega napred. Ima još devet kola do kraja, puno bodova je u opticaju. Bilo je šest, smanjili smo na dva, sad je pet. Moramo da popravimo neke stvari, i mislim da će sve doći na svoje – optimističan je Anđelković.

Upravo zbog važnosti naredne utakmice protiv Borca, Anđelković poziva navijače da ispune stadion „Rajko Mitić”.

– Verujem da će navijači prepoznati momenat. Svesni su, kao i mi, svega. Uvek su bili tu, i kada je dobro i kada je teško, i verujem da će tako biti i sada. Ponavljam se ali ovo je za nas mnogo važna utakmica, a sa njima je sve lakše. Potreban nam je vetar u leđa i znam da će doći da nas podrže, kao što znam da ćemo se odužiti partijom na terenu – zaključio je Anđelković.