Anderlehtu titula, Mitrović strelac prvog gola!

Najveći i najtrofejniji belgijski klub, Anderleht, osvojio je 33. titulu prvaka svoje zemlje uz značajan doprinos Aleksandra Mitrovića.

Reprezentativac Srbije postigao je prvi gol u pobedi u poslednjem kolu protiv Lokerena, 3:1. Luka Milivojević nije se našao u timu.

Anderleht je završio plej of za prvaka sa 51 bodom, dva više od Standarda iz Liježa koji će u kvalifikacije za Ligu šampiona i tri od Klub Briža koji će u Ligu Evrope.

Iako je tokom sezone zaostajao za rivalima i igrao sa puno oscilacija tim koji vodi Besnik Hasi, nekada igrač pančevačkog Dinama, Zagreba i Prištine, sa četiri pobede u poslednja četiri kola uspeo je da odbrani titulu prvaka.

Utakmica sa Lokerenom bila je neizvesna, Anderlehtu je bio potreban bod a posle vođstva golom Mitrovića u 19. minutu početak drugog dela doneo je probleme. Crveni karton za Vanden Borea, gol Harbuija za 1:1, ali i brza reakcija. Isključenje igrača gostiju Parsunsa i pogodak Mbembe doneli su novu prednost a Praet je u 67. minutu postavio konačan rezultat susreta.

Luke Milivojevića nije bilo u ekipi u poslednjem kolu, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde odigrao je tokom sezone ukupno 16 mečeva u ligi, Mitrović je ‘upisao’ 32 nastupa i postigao 16 golova.

Standard je u poslednjem kolu plej ofa savladao Genk rezultatom 1:0, Klub Briž je bio bolji od Varegema, 2:0.

Anderleht će u Ligu šampiona, Standard u kvalifikacije za najjače evropsko klupsko takmičenje, u Ligu Evrope će Klub Briž i Lokeren a za još jedno mesto igraće Varegem i Ostende.

Iz lige je ispao Mons a Leuven se bori za opstanak u plej autu.

Novi prvoligaš je Vesterlo, a pored Leuvena u grupi za još jedno mesto u eliti su i Eupen, Sent Truden i Muskron.