Andrea Arsović jača od vrućine: Na 43 stepena ‘upucala’ zlato

Sprska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je zlatnu medalju na turniru Velika nagrada Huana Karlosa u Granadi u disciplini vazdušna puška.

Andrea je nakon petog mesta u kvalifikacijama, jakim rezultatom i preciznim gađanjem osvojila prvo mesto, sa upucanih 208,2 kruga.

Na strelištu gde je temperatura dostigla 43 stepena, Arsovićeva je iza sebe ostavila špansku takmičarku Vega Coll Nuriu, sa 205,4 kruga i trećeplasiranu Ahmadi Elaheh iz Irana sa 185,7 krugova.

– Bilo je teško takmičiti se u uslovima gde je bilo pretoplo, ali slične vremenske prilike nas očekuju i na predstojećem Prvenstvu sveta u Granadi u septembru, pa je bilo korisno i osetiti kakav je teren. Prezadovoljna sam postignutim rezultatom i nadam se da će mi turnir i pripreme u ovom gradu pomoći da u septembru osvojim još medalja – izjavila je Andrea nakon trijumfa u Španiji.

Arsovićeva će se u petak u nastavku turnina nadmetati u drugoj olimpijskoj disciplini, malokalibarska puška – trostav, posle čega se sa srpskim strelcima vraća u Srbiju, a potom ide na letnju pauzu.