Andrea Arsović: Plasmanom na Olimpijske igre pao mi je kamen sa srca, cilj u Riju mi je medalja

Prva srpska sportstkinja koja je izborila plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016, Andrea Arsović, rekla je da joj je pao veliki kamen sa srca, ali i da će u naredne dve godine učiniti sve da se što bolje spremi za osvajanje jedine medalje koja joj nedostaje.

– Pao mi je kamen sa srca. Sada mi je mnogo lakše, pre svega psihološki, jer ću moći na miru da se posvetim narednim takmičenjima i pripremama za Rio, gde želim da osvojim medalju, jedinu koja mi nedostaje u karijeri – rekla je Arsovićeva.

Ona je olimpijsku vizu osvojila na nedavnom šampionatu sveta u Granadi, gde je u gađanju vazdušnom puškom zauzela peto mesto u pojedinačnom finalu.

– Mnogo će mi značiti iskustvo sa prethodnih Igara u Londonu, iako tamo nisam rezultatski dobro prošla. Na tom takmičenju kao da sam sazrela i ono je bilo prekretnica u mojoj karijeri. Posle toga su usledili sve sami uspesi – istakla je Arsovićeva.

Do kraja godine reprezentativka Srbije nastupiće u finalu Svetskog kupa u Azerbejdžanu, a u 2015. najveći izazov biće joj prve Evropske olimpijske igre, takođe u Azerbejdžanu.

Arsovićeva trenutno zauzima prvu poziciju na evropskoj rang listi, dok je na svetskoj peta, iza tri Kineskinje i jedne takmičarke iz Singapura.