Andrea Lekić: Na EP nema slabih protivnika, sve grupe su neizvesne

Rukometašice Srbije saznale su protivnice u grupi na Evropskom prvenstvu koje ih očekuje krajem godine u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Svetske vicešampionke odmeriće snage u grupi sa aktuelnim evropskim šampionkama iz Crne Gore, višestrukim osvajačicama medalja na velikim takmičenjima iz Francuske i selekcijom Slovačke koja nema zapaženih rezultata na evropskoj sceni.

Kapiten srpskih rukometašica i zvanično najbolja igračica planete, Andrea Lekić, pratila je žreb sa zasluženog odmora:

–Teška grupa, mada u suštini na EP nema slabih protivnika. Sve grupe su neizvesne. Branilac titule, Crna Gora je zajedno sa Mađarskom i Norveškom u najužem krugu favorita. Mi nemamo to breme, ali bih lično volela da napadnemo polufinale. Uvek tako razmišljam. Znam da će biti izuzetno teško, ali moramo da ciljamo visoko da bi nastavile niz dobrih rezultata.

Crna Gora, Slovačka i Francuska?

– Crna Gora je favorit grupe, to je jasno. Slovačka je nepoznanica za mene. Pre nekoliko godina sam igrala protiv njih, ali to sada nije merodavno. Francuska je jako kvalitetna reprezentacija. Spremaju nam revanš još od EP u Srbiji kada smo ih izbacili iz trke za medalje. Šalim se često sa saigračicom iz Vardara, Francuskinjom Alison Pino, na račun zicera koje je odbranila Kaća Tomašević u toj utakmici i nadam se da nam to nikada neće vratiti, uz osmeh je završila Andrea sumiranje prvih utisaka posle žreba.

SVE GRUPE:

Grupa A (Đer): Mađarska, Španija, Rusija, Poljska
Grupa B (Debrecin): Norveška, Danska, Rumunija, Ukrajina
Grupa C (Varaždin): Švedska, Nemačka, Hrvatska, Holandija
Grupa D (Osijek): Crna Gora, Francuska, Srbija, Slovačka

Po tri najbolje selekcije iz svake grupe, plasiraće se u glavnu fazu takmičenja, koja će biti odigrana u Đeru i Zagrebu. Ukrštaju se grupe A i B, odnosno C i D.

Finalni vikend će se održati u Budimpešti. Evropsko prvenstvo se igra od 7.do 21.decembra.