Andrea Petković: U meni teče srpska krv, a na Nemce sam povukla radne navike i tačnost

Osećam se kao Nemica i Srpkinja, emotivnija sam od Nemaca, ali sam precizna i tačna na njih, što je veoma dobra kombinacija, rekla je Andrea Petković novinaru Kurira.

Nemačka teniserka Andrea Petković, čiji su roditelji iz naših krajeva, kaže da u sebi ima dosta srpskog i da joj to mnogo znači u životu.
Priznaje da se po mentalitetu razlikuje od Nemaca, ali da je od njih pokupila neke pozitivne stvari.

Da li sebe vidite više kao Nemicu ili kao Srpkinju?
– Teško pitanje. I jedno i drugo. Moji roditelji su iz tih krajeva i sigurno u sebi imam srpsku krv i srce. S druge strane, na Nemce sam povukla radne navike i tačnost. Mislim da je to odlična kombinacija – istakla je za Kurir Andrea Petković i nastavila:

– Nekako sam emotivnija od Nemaca, u sebi imam više vatre, mada, oni to ne vole da čuju, ali je tako. Osećam povezanost sa Srbijom i zbog toga sam veoma srećna.

Da li se zbog toga više družite s našim teniserkama?
– Ma da, i sa Anom i s Jelenom. One su stvarno kul, vole da se zezaju, što vi kažete, imaju dušu i veoma mi je lepo u njihovom društvu. Opuštenije su i to mi mnogo znači.

Smatraju da niste tipična teniserka. U čemu se ogleda ta razlika?
– Stvarno ne znam kako me drugi vide. Trudim se da uživam u životu, da odem u muzej, volim koncerte, mnogo mi znači da se opustim uz neke stvari koje nisu vezane za tenis. Kad sam ispunjena u tim stvarima, mislim da sam bolja i u ovom sportu.

Da li sebe jednog dana vidite u politici s obzirom na to da ste završili političke nauke?
– Volim politiku i završila sam taj fakultet, sad trenutno studiram filozofiju i literaturu. Ne znam gde ću se pronaći u budućnosti, trenutno sam fokusirana na tenis. Za nekoliko godina ću razmišljati čime ću se baviti kad završim sportsku karijeru – zaključila je Andrea Petković u razgovoru za Kurir.