Andrea: U ekipi sam sa najboljim devojkama na svetu! Imamo duh i snagu kolektiva

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Andrea Lekić nada se da će ekipa održati nivo sa ranijih šamionata i na narednom Evropskom prvenstvu.

Rukometašice Srbije nalaze se u Novom Sadu na završnim priprema uoči šampionata i u nedelju putuju u Osijek gde će se takmičiti u Grupi D sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke.

– Posle dužeg vremena sam u reprezentaciji sa, kako je naš selektor Saša Bošković rekao, najboljim devojkama na svetu. Bilo je teško provesti sve ovo vreme na rehabilitaciji. Imamo ekipu koja ima duh, snagu kolektiva. Nadam se poboljšanju zdravstvenog biltena, a za reprezentaciju sam sigurna da će dati sve od sebe – rekla je Lekićeva na konferenciji za novinare.

Rukometašica Srbije Biljana Bandelier ocenila je da je atmosfera u ekipi veoma dobra i da se nada da će tako i da ostane.

– Ostalo je još tri dana do početka šampionata. Trudićemo se. Neće biti lako, ali daćemo sve od sebe da pobedimo – rekla je ona.

Selektor Saša Bošković naglasio je da devojke imaju “ogromnu želju”, ali i da se zbog povreda još ne zna sastav reprezentacije.

– Sigurno je da imamo dobru reprezentaciju i da će svaka devojka biti maksimalno odgovorna prema sebi. Mi smo svesni s kakvim protivnicama igramo. Nama je sada najvažnija prva utakmica sa Crnom Gorom. Srbija može da izgubi, ali će kao i do sada publika uvek biti zadovoljna – rekao je Bošković.

Evropsko prvenstvo održava se od 7. do 21. decembra, a titulu na šampionatu brani selekcija Crne Gore. Srbija dolazi u Osijek kao aktuelni vicešampion sveta.