ANEGDOTA IZ NOLETOVOG DETINJSTVA: Ivanišević otkrio kako ga je šokirao trinaestogodišnji Đoković

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića otkrio je kako ga je svojevremeno, srpski teniser iznenadio kada je imao samo 13 godina.

Printscreen Youtube/Sport Klub

On je u razgovoru za „BBC“ uoči Rolan Garosa u kojem su učestvovali i Nikola Pilić i Boris Beker otkrio detalje svog prvog susreta sa Novakom.

Nekoliko meseci pre pobede na Vimbldonu 2001. godine, Goran je odigrao sparing sa 13-godišnjim Đokovićem.

„Odigrali smo prvi set i onda je on prišao meni i dao mi čokoladu jer je mislio da sam ostao bez energije. Tada je već bio poseban. To se ne može naučiti ili obučiti – s tim ste rođeni“, rekao je Đokovićev trener.

On je za britansku televiziju objasnio kakav mentalitet je još tada imao Đoković.

„U to vreme uopšte nije bio impresioniran jer se igrao sa mnom. Ponašao se kao da se igra sa starijim bratom. Uvek ću se sećati njegovih očiju. Verovao je da me je i tada mogao pobediti“, ispričao je Ivanišević.

Od tada se mnogo toga promenilo, a Splićanin sada trenira Đokovića.

„Da biste bili deo njegovog tima morate brzo razmišljati. Uvek morate imati pripremljene odgovore i morate biti u stanju da ih pratite. Voli da uči, ali ponekad morate da budete ispred njega, jer ako niste spremni, on vas jednostavno pregazi. Ponekad nije lako, da budem iskren. Veliki je izazov i čast mi je biti tamo, ali to može biti stres od 24 sata. Definitivno nije zdravo, ali kada vidite rezultate, kada vidite da ste deo nečega što može da kreira istoriju, to vas gura napred“, rekao je Goran.

Ivanišević je prošle godine bio uveren da će Novak pobediti Rafu u finalu Rolan Garosa.

„Po mom mišljenju, Nadal je favorit broj jedan za osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske i postoji samo jedna osoba koja ga može pobediti, a to je Novak. Ali on mora biti na sto posto. Prošle godine smo videli da nije dođite do finala. „Ne možete dati previše prostora, inače će vas pojesti. Ako uzmete rezultate iz 2009. godine, pobedio je ubedljivo najviše Grand Slamova i oborio sve rekorde. Zato mislim da je najbolji na svetu“, zaključio je Novakov trener.

NEVIĐENA SCENA: Nijedan Đokovićev rival do sada NIJE URADIO OVAKO NEŠTO! A Nole je ispao ŠMEKER (FOTO)