AO 2015. BLOG (Dan 6.): Nole u tri seta do osmine finala, naredni protivnik Žil Miler!

U ponedeljak 19. januara počeo je Australijan open, prvi Gren slem turnir sezone. Sva dešavanja, vesti, zanimljivosti i rezultate iz dalekog Melburna možete čitati na našem blogu.

AUSTRALIJAN OPEN rezultati trećeg kola:

Muška konkurencija:
Beker – Raonić 4:6, 3:6, 3:6
F. Lopez – Janovič 7:6, 6:4, 7:6
Pospišil – G. Lopez 2:6, 4:6, 4:6
Vavrinka – Neiminen 6:4, 6:2, 6:4
Džonson – Nišikori 7:6, 1:6, 2:6, 3:6
Izner – Miler 6:7, 6:7, 4:6
Đoković – Verdasko 7:6, 6:3, 6:4
Ferer – Simon 6:2, 7:5, 5:7, 7:6

Ženska konkurencija:
Đorđi – V. Vilijams 6:4, 6:7, 1:6
Lepčenko – Radvanska 0:6, 5:7
Muguruza – Bačinski 6:3, 4:6, 6:0
Cibulkova – Korne 7:5, 6:2
S. Vilijams – Svitolina 4:6, 6:2, 6:0
Vandevege – Brengl 3:6, 2:6
Zahlavova-Stricova – Azarenka 4:6, 4:6
Kvitova – Kejs 4:6, 5:7

 

13:00 – Ferer izbegao peti set, Kejs lako protiv Kvitove

David Ferer je u okviru trećeg kola bio uspešniji od Francuza Žil Simona, pobedivši ga sa 3:1 u setovima (6:2, 7:5, 5:7, 7:6).

 

Što se tiče poslednjeg meča šestog dana u ženskoj konkurenciji, Kejs Medison je sa 2:0 u setovima (4:6, 5:7) protiv Kvotove obezbedila plasman u naredno kolo.

11:30 – NOLE U OSMINI FINALA: Borbeni Španac ipak preslab za Srbina

Prvi reket sveta i najbolji srpski teniser, Novak Đoković se plasirao u osminu finala prvog Gren slema u sezoni, Australijan opena, pošto je u trećem kolu savladao Španca Fernanda Verdaska sa 3:0 u setovima (7:6, 6:3, 6:4).

Detaljan izveštaj sa ovog meča pročitajte klikom na OVAJ LINK.

Nole će se za četvrtinu finala turnira u Melburnu boriti sa Žil Milerom, koji je u trećem kolu savladao Amerikanca Džona Iznera sa 7:6, 7:6, 6:4.

11:00 – Novak igra, dok ona izgovara sudbonosno: „Da!“

Tokom meča Đoković – Verdasko dogodila se jedna nesvakidašnjica na tribinama tokom teniskog meča. Naime, jedan mladić je zaprosio svoju devojku. Pogledajte:

 

10:45 – Žil Miler eleminisao 19. nosioca, Nišikori izgubio set, a onda rutinski rešio meč

Luksemburžanin Žil Miler sledeći je protivnik Novaka Đokovića, pošto je u trećem kolu savladao Amerikanca Džona Iznera sa 7:6, 7:6, 6:4. Miler je fenomenalnim servisima sklonio Iznera sa Novakovog puta, izbacivši tako 19. nosioca na turniru.

 

Kej Nišikori savladao je Amerikanca Stiv Džonsona sa 3:1 u setovima (7:6, 1:6, 2:6, 3:6). Posle izgubljenog seta, Japanac se „razbudio” da bi rutinski rešio naredna tri seta i tako obezbedio plasman u osminu finala.

09:00 – Svim srcem uz Noleta! Srbin bije bitku za osminu finala

Prvi reket sveta i najbolji srpski teniser, Novak Đoković će se za osminu finala prvog Gren slema u sezoni, Australijan opena, boriti sa Špancem Fernandom Verdaskom.

Tok meča možete pratiti UŽIVO na našem portalu klikom na OVAJ LINK.

08:45 – Azarenka prošla, otpor Zahlavove

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka plasirala se u osminu finala Australijan Opena, pobedom nad Čehinjom Zahlavovom Stricovom. Azarenka je do trijumfa nad 25. nosiocem došla sa 6:4, 6:4, posle jednog sata i 46 minuta igre.

 

8:00 – Temperatura u Melburnu u 18 časova po lokalnom vremenu iznosi idealnih 28 stepeni

– Raonić prejak za Nemca, Vavrinka ne prepušta ni set

Moćnim servisom Kanađanin Miloš Raonić plasirao se u osminu finala i tako izjednačio svoj najbolji rezultat na Australijan openu. Momak rođen u Podgorici imao je 22 as udarca u pobedi nad Benjaminom Bekerom 6:4, 6:3, 6:3.

Raonić će u osmini finala igrati Felisijanom Lopesom koji je uz malo više muke, ali takođe u tri seta savladao Jeržija Janoviča – 7:6(6), 6:4, 7:6(3).

 

Branilac trona u Melburnu, Švajcarac Stanislas Vavrinka, stigao je do osmine finala Australijen opena bez izgubljenog seta. Vavrinka je u trećem meču dominirao protiv Finca Jarka Nieminena i slavio 6:4, 6:2, 6:4, za manje od dva sata igre.

U osmini finala Švajcarac će da igra protiv Španca Giljerma Garsija-Lopesa, koji je u sličnom ritmu nadigrao Kanađanina Vašeka Pospišila 6:2, 6:4, 6:4.

 

– Nenad Zimonjić završio takmičenje u miks dublu

Srpski teniser Nenad Zimonjić je završio takmičenje u mešovitom dublu, pošto su on i Kazahstanka Jaroslava Švedova poraženi u prvom kolu od urugvajsko–tajvanskog dubla Pabla Kuevasa i Su Vei Hsije, sa 2:1 u setovima (4:6, 7:5, 4:10).

– Radvanska ide na Venus, Mugurusa u tri seta do Serene

Poljska teniserka Agnješka Radvanska plasirala se bez većih problema u osminu finala Australijen opena. Radvanska, šesti favorit u Melburnu, savladala je u dva seta Amerikanku Varvaru Lepčenko 6:0, 7:5.

Poljakinja će u sledećem kolu igrati protiv Venus Vilijams, koja je posle preokreta savladala 11 godina mlađu rivalku iz Italije. Mugurusa, koja je 24. favorit u Melburnu, savladala je u tri seta Timeu Baščinski 6:3, 4:6, 6:0.

Španjkinju u osmini finala čeka duel sa prvim favoritom, petostrukim šampionom Serenom Vilijams.

 

– Godine nisu prepreka, Venus u osmini finala! Serena preokretom do pobede

Venus Vilijams posle dugo vremena igraće u drugoj nedelji jednog Gren slem turnira.

Vilijamsova je posle dva i po sata borbe slavila 4:6, 7:6(3), 6:1 protiv 11 godina mlađe rivalke. Ona će u osmini finala igrati protiv Poljakinje Agnješke Radvanjske.

– Igrala je fantastično, ništa loše nije radila u prvom setu. Nikad nije lako na ovako velkim turnirima protiv dobre teniserke koju ne poznajete. Tek duboko u drugom setu shvatila sam kako mogu da se takmičim – rekla je Venus posle pobede.

Prvi favorit Australijen opena u ženskoj konkurenciji Serena Vilijams plasirala se u osminu finala. Amerikanka je do 16 najboljih u Melburnu stigla preokretom protiv Elene Svitoline sa 4:6, 6:2, 6:0.

 

– Ne zaboravite da pogledate šta je sve obeležilo peti dan takmičenja klikom na OVAJ LINK

 

 – Nole sa Verdaskom bije bitku za osminu finala, Ziki počinje takmičenje u mešovitom dublu

Novak Đoković od devet ujutru igra sa 31. nosiocem Fernandom Verdaskom u trećem kolu Australijan opena. Biće to njihov prvi duel još od Pekinga 2013. godine, kada je srpski teniser pobedio u tri seta.

Đoković vodi sa 6:4 u međusobnim duelima sa Verdaskom, a na betonu je skor 4:1 za Novaka. Jedini put Španac je slavio davne 2005. na US openu.

Neću imati ništa da izgubim, a mogu mnogo da dobijem. Boriću se za svaku loptu i pružiću svoj maksimum. Nadam se da ću imati svoj najbolji dan, a da on neće – kazao je Verdasko.

Osim Novaka, i Nenad Zimonjić će se naći na terenu šestog dana, pošto počinje takmičenje u mešovitom dublu. On i Kazahstanka Jaroslava Švedova postavljeni su za šeste nosioce, a u prvom kolu igraće protiv urugvajsko–tajvanskog dubla Pabla Kuevasa i Su Vei Hsije.

U večernjem programu na Rod Lejveru gledaćemo i zanimljiv okršaj Kiz i Kvitove, a na Margaret Kort Areni očekuje se dug meč između Ferera i Simona. Vavrinka za protivnika ima Nieminena, a šestog dana gledaćemo i Serenu Vilijams, Nišikorija, Raonića…

Dobrodošli na Australijan open BLOG

Poštovani čitaoci portala Dnevno.rs, od ponedeljka 19. januara pa do prvog dana februara družićemo su u sitnim jutarnjim satima i zajedno pratiti sve sa prvog Gren slema sezone koji se igra u Melburnu.

Ovde možete da pratite UŽIVO mečeve srpskih predstavnika, kao i da saznate sve rezultate tog dana.