AO 2015. BLOG (Dan 7.): Neverovatni Kirjos heroj dana, Marej savladao Dimitrova, Ziki ispao

U ponedeljak 19. januara počeo je Australijan open, prvi Gren slem turnir sezone. Sva dešavanja, vesti, zanimljivosti i rezultate iz dalekog Melburna možete čitati na našem blogu.

 

14:40 – Marej će se boriti za polufinale: Endi savladao Dimitrova u četiri seta

Britanski teniser Endi Marej plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pošto je savladao Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:7, 6:3, 7:5.

13:00 – Đoković: Uradio sam domaći zadatak, dobro sam analizirao igru Milera

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je dobro upoznao narednog protivnika na Otvorenom prvenstvu Australije, iako nije imao priliku da igra protiv njega.

– Posao mi je da poznajem kolege tenisere, posebno kada igram sa njima, tako da sam uradio svoj domaći zadatak. Seo sam sa svojim timom i napravio dobru analizu protivnika – rekao je Đoković uoči susreta osmine finala.

12:15 – Federerov dželat izgubio posle trilera: Sepi vodio 2:0, Kirjos preokrenuo za plasman u četvrtfinale

Domaći teniser Nik Kirjos savladao je Italijana Andreasa Sepija u dramatičnom duelu u pet setova i tako obezbedio plasman u četvrtfinale Austalijan opena.

Više o tom meču pročitajte OVDE.

 

10:30 – Pogledajte rezultate sa Australijan opena:

Konkurencija dama, 4. kolo

Eženi Bušar – Irina-Kamelija Begu 6:1, 5:7, 6:2

Marija Šarapova – Šuai Peng 6:3, 6:0

Simona Halep – Janina Vikmajer 6:4, 6:2

Ekaterina Makarova – Julija Gerges 6:3, 6:2

Konkurencija muškaraca, 4. kolo

Rafael Nadal – Kevin Anderson 7:5, 6:1,6:4

Tomaš Berdih – Bernard Tomić 6:2, 7:6(3), 6:2

Endi Marej – Grigor Dimitrov 6:4, 6:7, 6:3, 7:5

Nik Kirijos – Andreas Sepi 5:6, 4:6, 6:3, 7:6, 8:6

10:00 – Osmi dan u Melburnu: Đoković protiv Milera od 11 časova na ‘Rod Lejveru’

Večernji program počinje duelom Venus Vilijams – Agnješka Radvanska, posle kog će prvi teniser sveta i teniser iz Luksemburga izaći na teren.

Pobednik duela sastaće se sa boljim iz meča Felisijano Lopez – Miloš Raonić. Do sada u karijeri, Novak nije imao priliku da igra protiv Milera, 31-godišnjeg levorukog tenisera.

09:30 – Okršaj lepotica: Šarapova protiv Bušar u četvrtfinalu Australijan opena

Eženi Bušar pobedila je Irinu Begu sa 6:1, 5:7, 6:2, pa će se u četvrtfinalu Australijan opena sastati sa Marijom Šarapovom koja je sa 6:3, 6:0 bila bolja od Šui Peng.

Kanađanka Bušar je do pobede došla posle dva sata borbe, u kojoj je posebno upečatljiv bio drugi set. Tada je bilo čak sedam brejkova, a Rumunka je treću set loptu iskoristila za izjednačenje.

Šarapova je Kineskinju savladala posle 76 minuta, prepustivši joj samo tri gema u prvom setu. Ekaterina Makarova je bila efikasna protiv Julije Gerges sa 6:3, 6:2 za 71 minut, pa će se sastati sa boljom iz susreta Vikmajer – Halep.

09:00 –Temperatura u Melburnu u 19 časova po lokalnom vremenu iznosi 22 stepena

– Nadal u silovitom naletu: Rafa preko Andersona zakazao duel sa Berdihom

Španski teniser Rafael Nadal pobedio je Kevina Andersona sa 7:5, 6:1, 6:4 u osmini finala Australijan opena.

Sledeći Nadalov protivnik biće Tomaš Berdih, koji je u odličnoj formi i sada je u tri seta pobedio Bernarda Tomića. Rafa je Čeha dobio u 17 uzastopnih okršaja, a ukupno vodi sa 18-3 u međusobnom skoru.

– Zimonjić završio učešće u Melburnu, u paru sa Kurešijem izgubio u trećem kolu

Zimonjić i Kureši, koji su bili postavljeni za osme nosioce, izgubili su od francuske kombinacije Pjer-Ig Erber/Nikolas Mai sa 6:3, 6:3 za 64 minuta igre.

Tokom celog meča Zimonjić i Kureši stvorili su samo jednu brejk šansu, u finišu drugog seta, a Francuzi su ključne brejkove napravili u završnici prvog i na startu drugog seta.

 

– Ne zaboravite da pogledate šta je sve obeležilo šesti dan takmičenja klikom na OVAJ LINK

– Dobrodošli na Australijan open BLOG

Poštovani čitaoci portala Dnevno.rs, od ponedeljka 19. januara pa do prvog dana februara družićemo su u sitnim jutarnjim satima i zajedno pratiti sve sa prvog Gren slema sezone koji se igra u Melburnu.

Ovde možete da pratite UŽIVO mečeve srpskih predstavnika, kao i da saznate sve rezultate tog dana.