AO: Đoković igra u singlu, Troicki i Jovanovski u dublu

Četvrtog dana takmičenja na turniru u Melburnu sutra će svoje mečeve u singlu i dublu između ostalih igrati i troje tenisera iz Srbije.

Prvi teniser sveta Novak Đoković meč drugog kola igraće protiv 88. igrača na ATP listi Rusa Andreja Kuznjecova i to će biti njihov prvi duel. Taj meč je treći na programu Rod Lejver Arene, na kojem takmičenje počinje u jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Bojana Jovanovski će u paru sa Poljakinjom Kataržinom Piter igrati u prvom kolu dublova protiv 10. nosilaca, mađarsko-francuskog para Timee Baboš i Kristine Mladenović. Taj meč je treći na programu terena broj 10.

Viktor Troicki će sa Mihailom Južnim iz Rusije u prvom kolu igrati protiv petih nosilaca, austrijsko-brazilskog para Aleksandera Peje i Bruna Soareša. Meč je prvi na terenu broj 12 i počinje u jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Takođe, sutra će na teren i branilac titule, Švajcarac Stanislas Vavrinka, koji će u drugom kolu igrati protiv Marijusa Kopila iz Rumunije, kao i prva teniserka sveta, Amerikanka Serena Vilijams, koja će za plasman u treće kolo igrati protiv Vere Zvonarjove iz Rusije.

Domaći teniser Lejton Hjuit u drugom kolu igraće protiv Benjamina Bekera iz Nemačke, a Australijanka Samanta Stosur protiv Amerikanke Koko Vandevege.

Pobednica Australijan opena iz 2012. i 2013. godine Beloruskinja Viktorija Azarenka igraće protiv Karoline Voznijacki iz Danske, a Čehinja Petra Kvitova protiv Mone Bartel iz Nemačke.