AO: Domaćin eliminisao Krajinovića, Grot preko Srbina do drugog kola

Mladi srpski teniser Filip Krajinović eliminisan je na startu Australijan Opena, pošto je u prvom kolu bolji od njega bio domaći igrač Sem Grot.

Grot je protiv Krajinovića slavio sa 6:3, 7:6 (7:4), 6:4, posle jednog sata i 51 minuta igre.

U drugom kolu, Grot će se sastati sa boljim iz duela Letonca Ernestsa Gulbisa i Tanasija Kokinakisa iz Australije.

 

Grot i Krajinović su odigrali zanimljiv susret, veoma izjednačen, ali je domaći teniser osvojio dva brejka koji su mu bili dovoljni za prolazak u drugu rundu.

Srpski teniser imao je samo jednu priliku da oduzme servis svom rivalu, alio to nije uspeo, dok je na drugoj strani spasao sedam od devet Grotovih brejk lopti.

Krajinović se u prvom setu odlično držao do 3:3, da bi potom Australijanac nanizao tri gema, uključujući brejk u osmom, i osvojio ga. U drugom setu višen je najveći otpor srpskog tenisera. Obojica su sigurno osvajali svoje servise, nije bilo ni brejk lopti, ali je Krajinović u taj-brejku bio nesiguran na servisu i to je prevagnulo na stranu Australijanca.

Treći set bio je veoma sličan prvom, samo što se Krajinović držao sjajno do 4:4. Odmah potom Grot je sigurno poveo sa 5:4, da bi posle velike borbe i dve spasene brejk i meč lopte iskoristio treću za trijumf posle skoro dva sata igre.

Pre Krajinovića, u prvom kolu su takmičenje na Australijan Openu završile i Ana Ivanović i Bojana Jovanovski.

Srpski teniser Viktor Troicki zabeležio je pobedu u okviru prvog kola Australijan opena, savladavši Čeha Jirija Veselog sa 3:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:2, 6:3).