AO: Favoriti uspešni, sestre Vilijams u osmini finala! Trijumfi Cibulkove, Azarenke, Radvanske…

Posle šestog dana turnira u Melburnu, poznata su imena teniserki koje su se plasirale među 16 najboljih na prvom Gren slemu u sezoni, Australijan openu. Mesto u osmini finala izborili su sestre Vilijams, Azarenka, Cibulkova, Radvanska, Muguruza, Brengl...

**Sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg Australijan opena možete da saznate u našem specijalnom blogu posvećenom prvom Gren slemu sezone.

Poljska teniserka Agnješka Radvanska plasirala se bez većih problema u osminu finala Australijen opena. Radvanska, šesti favorit u Melburnu, savladala je u dva seta Amerikanku Varvaru Lepčenko 6:0, 7:5.
Poljakinja će u sledećem kolu igrati protiv Venus Vilijams, koja je posle preokreta savladala 11 godina mlađu rivalku iz Italije. Vilijamsova je posle dva i po sata borbe slavila 4:6, 7:6, 6:1.
– Igrala je fantastično, ništa loše nije radila u prvom setu. Nikad nije lako na ovako velkim turnirima protiv dobre teniserke koju ne poznajete. Tek duboko u drugom setu shvatila sam kako mogu da se takmičim – rekla je Venus posle pobede.

Mugurusa, koja je 24. favorit u Melburnu, savladala je u tri seta Timeu Baščinski 6:3, 4:6, 6:0. Španjkinju u osmini finala čeka duel sa prvim favoritom, petostrukim šampionom Serenom Vilijams.

Prvi favorit Australijen opena u ženskoj konkurenciji Serena Vilijams plasirala se u osminu finala. Amerikanka je do 16 najboljih u Melburnu stigla preokretom protiv Elene Svitoline sa 4:6, 6:2, 6:0.

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka plasirala se među 16 najboljih, pobedom nad Čehinjom Zahlavovom Stricovom. Azarenka je do trijumfa nad 25. nosiocem došla sa 6:4, 6:4, posle jednog sata i 46 minuta igre.

U narednoj rundi, rivalka nekadašnje najbolje teniserke sveta biće Slovakinja Dominika Cibulkova, koja je slavila protiv Alizee Korne sa 7:5, 6:2.