AO: Federer ispao u trećem kolu prvi put od 2001. godine, Italijan Sepi šokirao Švajcarca

Drugi nosilac Australijan opena Rodžer Federer završio je učešće na uvodnom Gren slemu sezone pošto je poražen od Italijana Andreasa Sepija 6:4, 7:6, 4:6, 7:6.

Neverovatni italijanski teniser pre današnjeg meča od Federera je poražen u svih prethodnih deset susreta.

Od samog starta meča videlo se da je Švajcarac nervozno ušao u ovaj duel, mašio je zicere i olako prepuštao poene protivniku. Prelomni trenutak u prvom setu viđen je u devetom gemu kada je Sepi iskoristio brejk loptu, a na svoj servis ga je potvrdio – 6:4.

U drugom setu dvojica tenisera ostvarila su po dva brejka i ušlo se u trinaesti gem. U njemu je Italijan ponovo iskoristio Federeovu nervozu i sa 7:5 je dobio taj-brejk za prednost od dva seta.

Švajcarskom teniseru je treći gem u trećem setu doneo brejk, a Federer je najavio da bio mogao da preokrene meč u svoju korist – 4:6.

Četvrti set doneo je dosta uzbuđenja, a dvojica tenisera nisu prepuštala svoje servise pa se ušlo u taj-brejk. Na sveopšte iznenađenje, Sepi je pokazao neverovatnu smirenost i svakako ostvario najveću pobedu u karijeri.

Fenomenalni Italijan u četvrtoj rundi igraće protiv boljeg iz duela u kom se sastaju Malek Žaziri i Nik Kirjos.

 

Sve zanimljivosti sa ovogodišnjeg Australijan opena možete da saznate u našem specijalnom blogu posvećenom prvom Gren slemu sezone.